Sütőtökkrémleves cannellini fehérbabbal
Téli kedvencünket, a sütőtökleves receptet ez alkalommal tejszín helyett fehérbabbal tesszük igazán krémessé, majd kókusztejjel és melengető fűszerekkel bolondítjuk meg. Friss korianderrel és fűszeres tökmaggal tálaljuk.
Könnyű
6 személy
40 perc
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 kisebb sütőtök
½ chili
1 hagyma
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
2 dl kókusztej
1 ek. curry fűszerkeverék
½ tk. fahéj
2 marék tökmag
1 tk. garam masala
½ tk. barnacukor
napraforgóolaj
só
1 kisebb sütőtök
½ chili
1 hagyma
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
2 dl kókusztej
1 ek. curry fűszerkeverék
½ tk. fahéj
2 marék tökmag
1 tk. garam masala
½ tk. barnacukor
napraforgóolaj
só
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
1 kisebb sütőtök
½ chili
1 hagyma
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
2 dl kókusztej
1 ek. curry fűszerkeverék
½ tk. fahéj
2 marék tökmag
1 tk. garam masala
½ tk. barnacukor
napraforgóolaj
só
1 kisebb sütőtök
½ chili
1 hagyma
1 csokor koriander
2 gerezd fokhagyma
8 dl alaplé
2 dl kókusztej
1 ek. curry fűszerkeverék
½ tk. fahéj
2 marék tökmag
1 tk. garam masala
½ tk. barnacukor
napraforgóolaj
só
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sütőtököt vágjuk félbe, kaparjuk ki a magját és tegyük tepsire. Süssük, amíg a húsa megpuhul és egy kis színt kap, kb. 40-50 perc.
- lépés 2Kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát egy lábasban, kis idő elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
- lépés 3Amikor a hagyma megdinsztelődött, adjuk hozzá a fehérbabot és a sült sütőtök kikanalazott húsát. Szórjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, a fahéjat és az apróra vágott chilit, sózzuk és kevergessük pár percig.
- lépés 4Adjuk hozzá az alaplevet, forrás után takarékon főzzük 10 percig.
- lépés 5Adjuk hozzá a kókusztejet - néhány evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz - és botmixerrel pürésítsük.
- lépés 6Keverjünk össze 2 evőkanál olajat a garam masalával, a barnacukorral és egy nagy csipet sóval. Kezdjük el pirítani a tökmagot egy száraz serpenyőben. Amikor kicsit megpirult, öntsük rá a fűszeres olajat és kevergetve pirítsuk még együtt egy rövid ideig.
- lépés 7Tálaláskor csurgassunk a félretett kókusztejből a levesre, majd szórjuk meg a fűszeres tökmaggal és a vágott korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Citromos cannellini bableves
Minden ízében izgalmas zöldfűszeres, fokhagymás, citromos alaplé, amelyhez nagyon jól illik a krémes cannellini bab. Fodroskellel (vagy ha nem találunk: spenóttal) színesítjük. Könnyen elkészíthető, vibráló ízű, mégis tápláló leves.
Mexikói leves vörösbabbal és tortillával
Csípős és fűszeres mexikói leves tele zöldségekkel. A mexikói konyha kedvelőinek kötelező recept, de akkor is érdemes megkóstolni, ha kulináris utazásra vágyunk.
Succotash saláta kukoricával és kétféle babbal
Kipróbálnánk egy igazán autentikus, amerikai kukoricasalátát? Ennek a finom ételnek Succotash az eredeti neve, amely a „főtt kukoricamagot” jelentő őslakos amerikai szóból származik. Az Egyesült Államokban hagyományos köret a grillezéseknél, és bármely általunk választott babbal elkészíthető.
Fedezze fel ezt is...