Citromos cannellini bableves
Minden ízében izgalmas zöldfűszeres, fokhagymás, citromos alaplé, amelyhez nagyon jól illik a krémes cannellini bab. Fodroskellel (vagy ha nem találunk: spenóttal) színesítjük. Könnyen elkészíthető, vibráló ízű, mégis tápláló leves.
Könnyű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini bab
3 nagy levél fodros kel vagy toszkán fekete kel vagy 1 doboz bébispenót
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 liter alaplé vagy víz
friss vagy szárított kakukkfű, oregánó, rozmaring (1-2 ág, ha szárított: 1-1 púpos tk.)
5 dkg cheddar
4 szelet kenyér
vaj
olívaolaj
só
bors
3 nagy levél fodros kel vagy toszkán fekete kel vagy 1 doboz bébispenót
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 liter alaplé vagy víz
friss vagy szárított kakukkfű, oregánó, rozmaring (1-2 ág, ha szárított: 1-1 púpos tk.)
5 dkg cheddar
4 szelet kenyér
vaj
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini bab
3 nagy levél fodros kel vagy toszkán fekete kel vagy 1 doboz bébispenót
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 liter alaplé vagy víz
friss vagy szárított kakukkfű, oregánó, rozmaring (1-2 ág, ha szárított: 1-1 púpos tk.)
5 dkg cheddar
4 szelet kenyér
vaj
olívaolaj
só
bors
3 nagy levél fodros kel vagy toszkán fekete kel vagy 1 doboz bébispenót
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 liter alaplé vagy víz
friss vagy szárított kakukkfű, oregánó, rozmaring (1-2 ág, ha szárított: 1-1 púpos tk.)
5 dkg cheddar
4 szelet kenyér
vaj
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát. Hevítsünk egy lábosban olajat, majd dinszteljük meg a hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Mikor már áttetsző, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is és kevergessük további 3-4 percig.
- lépés 2Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a fűszereket és forraljuk fel, majd főzzük kis lángon 10 percig.
- lépés 3Eközben távolítsuk el a fodroskel vastagabb szárát, a levet tépkedjük kis darabokra és adjuk a leveshez (ha bébispenótunk van, azt is most adjuk hozzá), a lecsöpögtetett cannellini babbal együtt. Facsarjuk bele a citrom levét is. Főzzük pár percig.
- lépés 4A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenjük meg vajjal és tegyünk rá cheddar szeleteket, majd toljuk a 200 fokos sütőbe és süssük, amíg a sajt megolvad.
- lépés 5Tálaláskor kínáljuk a sajtos pirítóst a leves mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sütőtökkrémleves cannellini fehérbabbal
Téli kedvencünket, a sütőtökleves receptet ez alkalommal tejszín helyett fehérbabbal tesszük igazán krémessé, majd kókusztejjel és melengető fűszerekkel bolondítjuk meg. Friss korianderrel és fűszeres tökmaggal tálaljuk.
Mexikói leves vörösbabbal és tortillával
Csípős és fűszeres mexikói leves tele zöldségekkel. A mexikói konyha kedvelőinek kötelező recept, de akkor is érdemes megkóstolni, ha kulináris utazásra vágyunk.
Succotash saláta kukoricával és kétféle babbal
Kipróbálnánk egy igazán autentikus, amerikai kukoricasalátát? Ennek a finom ételnek Succotash az eredeti neve, amely a „főtt kukoricamagot” jelentő őslakos amerikai szóból származik. Az Egyesült Államokban hagyományos köret a grillezéseknél, és bármely általunk választott babbal elkészíthető.
Fedezze fel ezt is...