Gazdag és krémes paradicsomleves recept sült paprikával és ropogós sült csicseriborsóval megszórva. Görög joghurttal és friss zölfűszerekkel meghintve a legfinomabb.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
50 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A leveshez:
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
INSPIRÁCIÓK - CSICSERIBORSÓ
lépés 1
Az egész, megmosott paprikákat helyezzük egy tepsibe és 200 fokon süssük addig, ameddig fekete pöttyök jelennek meg rajta (közben egyszer fordítsuk meg őket). Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, így nagyon könnyű lesz a héját lehúzni.
lépés 2
Vágjuk apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteljük meg őket.
Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a levest, majd kis lángon főzzük 5-10 percig.
lépés 3
Eközben öblítsük át a csicseriborsót, majd egy papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el egyenletesen a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk. Helyezzük 180 fokos sütőbe, és süssük aranybaránára (kb. 15 perc).
lépés 4
A sült csicseriborsót öntsük át egy tálba, és szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, alaposan keverjük át.
lépés 5
Miután a leves megfőtt, dobjuk bele a megpucolt, kicsumázott és felkockázott paprikát, majd botmixerrel pürésítsük.
lépés 6
Tálaláskor tegyünk egy kanál görögjoghurtot a leves tetejére, szórjuk meg a friss fűszerekkel és a füstös csicseriborsóval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...