Ropogós sült karfiolos és csicseriborsós saláta krémes joghurttal és friss gránátalmával. Izgalmas és színes fogás vacsorapartyra, ha valamilyen különlegességgel lepnénk meg a vendégeket.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A csicseriborsóról konyhai papírtörlővel kissé itassuk le a nedvességet, majd szórjuk egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 10 percig, vagy amíg egy kis színt kap. Ha kész, kanalazzuk át egy tányérra.
lépés 2
A sütés ideje alatt szedjük ki a gránátalma magjait, majd keverjük ki az öntetet: reszeljük a fokhagymát a joghurthoz, facsarjuk hozzá a citrom levét és sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.
lépés 3
A csicseriborsó után a Bonduelle karfiolos zöldségkeveréket szórjuk a tepsibe, szintén locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 10 percig, vagy amíg a karfiol egy kissé megpirul.
lépés 4
Eközben vágjuk félbe a lilahagymát és szeleteljük fel vékonyan, illetve a fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg pár perc alatt, ameddig egy pici színt kap.
lépés 5
A saláta összeállítása következik: a sült zöldségkeveréket kanalazzuk át egy salátás tálba és öntsük hozzá a csicseriborsót. Adjuk hozzá a lilahagymát és a gránátalma magokat, majd óvatosan forgassuk össze.
lépés 6
Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel, a pirított fenyőmaggal és locsoljuk meg a joghurtos öntettel, illetve egy kevés olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...
Grillezett halloumi nektarinos csicserib...
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyá...