1. >Receptek
  2. >Sült karfiolos-csicseriborsós saláta

Sült karfiolos-csicseriborsós saláta

Ropogós sült karfiolos és csicseriborsós saláta krémes joghurttal és friss gránátalmával. Izgalmas és színes fogás vacsorapartyra, ha valamilyen különlegességgel lepnénk meg a vendégeket.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverék

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 kisebb lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

fél gránátalma

negyed citrom leve

1,5 dl görög joghurt

1 kis marék fenyőmag

1 csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverék

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 kisebb lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

fél gránátalma

negyed citrom leve

1,5 dl görög joghurt

1 kis marék fenyőmag

1 csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A csicseriborsóról konyhai papírtörlővel kissé itassuk le a nedvességet, majd szórjuk egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 10 percig, vagy amíg egy kis színt kap. Ha kész, kanalazzuk át egy tányérra.
  2. lépés 2
    A sütés ideje alatt szedjük ki a gránátalma magjait, majd keverjük ki az öntetet: reszeljük a fokhagymát a joghurthoz, facsarjuk hozzá a citrom levét és sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.
  3. lépés 3
    A csicseriborsó után a Bonduelle karfiolos zöldségkeveréket szórjuk a tepsibe, szintén locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 10 percig, vagy amíg a karfiol egy kissé megpirul.
  4. lépés 4
    Eközben vágjuk félbe a lilahagymát és szeleteljük fel vékonyan, illetve a fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg pár perc alatt, ameddig egy pici színt kap.
  5. lépés 5
    A saláta összeállítása következik: a sült zöldségkeveréket kanalazzuk át egy salátás tálba és öntsük hozzá a csicseriborsót. Adjuk hozzá a lilahagymát és a gránátalma magokat, majd óvatosan forgassuk össze.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel, a pirított fenyőmaggal és locsoljuk meg a joghurtos öntettel, illetve egy kevés olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...

  • Grillezett halloumi nektarinos csicserib...

    Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyá...