1. >Receptek
  2. >Spenótos hummusz gazdagon

Spenótos hummusz gazdagon

Dobjuk fel a szokásos citromos-fokhagymás hummusz receptjét friss spenóttal! Még gazdagabbá tehetjük, ha a pita vagy pirítós kenyér tetejére bébispenótos-csicseriborsós-lilahagymás-paradicsomos salátát halmozunk és az egészet meglocsoljuk citromos-olívaolajos-római köményes dresszinggel.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

100 g bébi spenót

2 gerezd fokhagyma

1 ek. tahini

1 citrom

1 kisebb lilahagyma

150 g koktélparadicsom

olívaolaj



bors

őrölt római kömény

pita vagy kovászos kenyér
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

100 g bébi spenót

2 gerezd fokhagyma

1 ek. tahini

1 citrom

1 kisebb lilahagyma

150 g koktélparadicsom

olívaolaj



bors

őrölt római kömény

pita vagy kovászos kenyér
  1. lépés 1
    50 g spenótot tegyünk egy tálba, öntsük le forrásban lévő vízzel, majd szinte azonnal szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel és nyomkodjuk ki belőle teljesen a nedvességet.
  2. lépés 2
    Tegyünk késes robotgépbe egy doboz csicseriborsót, az előzőleg leforrázott spenótot, a fokhagymát, a tahinit, sót, fél citrom levét és 3 evőkanál olívaolajat, majd pürésítsük. Ha túl sűrű adjunk hozzá egy kis vizet.
  3. lépés 3
    Felezzük meg a paradicsomot, keverjük hozzá a másik doboz csicseriborsót, a bébi spenótot és a kockákra vágott lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Fél kiskanál római köményt keverjünk ki a megmaradt fél citrom levével, majd kevergetés mellett csurgassunk hozzá olívaolajat.
  5. lépés 5
    A pitát vagy a kenyérszeleteket kenjük meg kevés olívaolajjal és pirítsuk meg egy serpenyőben.
  6. lépés 6
    Tálaláskor a pitát / kenyérszeleteket kenjük meg a spenótos hummusszal, halmozzunk rá a salátából és öntözzük meg a dresszinggel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Citromos csicseriborsó fasírt

    Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.

  • Grillezett padlizsán saláta csicseribors...

    A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, c...

  • Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

    Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegé...