Spenótos hummusz gazdagon
Dobjuk fel a szokásos citromos-fokhagymás hummusz receptjét friss spenóttal! Még gazdagabbá tehetjük, ha a pita vagy pirítós kenyér tetejére bébispenótos-csicseriborsós-lilahagymás-paradicsomos salátát halmozunk és az egészet meglocsoljuk citromos-olívaolajos-római köményes dresszinggel.
Könnyű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
100 g bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
1 ek. tahini
1 citrom
1 kisebb lilahagyma
150 g koktélparadicsom
olívaolaj
só
bors
őrölt római kömény
pita vagy kovászos kenyér
100 g bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
1 ek. tahini
1 citrom
1 kisebb lilahagyma
150 g koktélparadicsom
olívaolaj
só
bors
őrölt római kömény
pita vagy kovászos kenyér
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
100 g bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
1 ek. tahini
1 citrom
1 kisebb lilahagyma
150 g koktélparadicsom
olívaolaj
só
bors
őrölt római kömény
pita vagy kovászos kenyér
100 g bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
1 ek. tahini
1 citrom
1 kisebb lilahagyma
150 g koktélparadicsom
olívaolaj
só
bors
őrölt római kömény
pita vagy kovászos kenyér
- lépés 150 g spenótot tegyünk egy tálba, öntsük le forrásban lévő vízzel, majd szinte azonnal szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel és nyomkodjuk ki belőle teljesen a nedvességet.
- lépés 2Tegyünk késes robotgépbe egy doboz csicseriborsót, az előzőleg leforrázott spenótot, a fokhagymát, a tahinit, sót, fél citrom levét és 3 evőkanál olívaolajat, majd pürésítsük. Ha túl sűrű adjunk hozzá egy kis vizet.
- lépés 3Felezzük meg a paradicsomot, keverjük hozzá a másik doboz csicseriborsót, a bébi spenótot és a kockákra vágott lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Fél kiskanál római köményt keverjünk ki a megmaradt fél citrom levével, majd kevergetés mellett csurgassunk hozzá olívaolajat.
- lépés 5A pitát vagy a kenyérszeleteket kenjük meg kevés olívaolajjal és pirítsuk meg egy serpenyőben.
- lépés 6Tálaláskor a pitát / kenyérszeleteket kenjük meg a spenótos hummusszal, halmozzunk rá a salátából és öntözzük meg a dresszinggel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval
A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Fedezze fel ezt is...