1. >Receptek
  2. >Citromos csicseriborsó fasírt

Citromos csicseriborsó fasírt

Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Könnyű
3-4 személy
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

½ hagyma

1 citrom

1 tk. őrölt római kömény

2 ek. liszt

1 csokor petrezselyem

1 marék menta

1 kis doboz görög joghurt



bors

olaj
hozzávalók 1 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

½ hagyma

1 citrom

1 tk. őrölt római kömény

2 ek. liszt

1 csokor petrezselyem

1 marék menta

1 kis doboz görög joghurt



bors

olaj
  1. lépés 1
    A csicseriborsó ¾-ét egy krumplinyomóval törjünk át úgy, hogy kissé darabos maradjon. Amikor kész, keverjük hozzá az egész szemeket.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott hagymát, a római köményt, a lisztet és az apróra vágott petrezselymet és reszeljük bele a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
  3. lépés 3
    Formázzuk meg a csicseriborsó fasírtokat, majd egy serpenyőben, kevés olajon süssük aranybarnára mindkét oldalát.
  4. lépés 4
    A joghurtot keverjük ki a vágott mentával és a citrom felének levével. Sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor kínáljuk a csicseriborsó fasírtok mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

    Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.

  • Grillezett padlizsán saláta csicseribors...

    A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, c...

  • Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó...

    A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salát...