Citromos csicseriborsó fasírt

Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

½ hagyma

1 citrom

1 tk. őrölt római kömény

2 ek. liszt

1 csokor petrezselyem

1 marék menta

1 kis doboz görög joghurt



bors

olaj
hozzávalók 3 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

½ hagyma

1 citrom

1 tk. őrölt római kömény

2 ek. liszt

1 csokor petrezselyem

1 marék menta

1 kis doboz görög joghurt



bors

olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    A csicseriborsó ¾-ét egy krumplinyomóval törjünk át úgy, hogy kissé darabos maradjon. Amikor kész, keverjük hozzá az egész szemeket.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott hagymát, a római köményt, a lisztet és az apróra vágott petrezselymet és reszeljük bele a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
  3. lépés 3
    Formázzuk meg a csicseriborsó fasírtokat, majd egy serpenyőben, kevés olajon süssük aranybarnára mindkét oldalát.
  4. lépés 4
    A joghurtot keverjük ki a vágott mentával és a citrom felének levével. Sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor kínáljuk a csicseriborsó fasírtok mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

    Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.

  • Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval

    A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.

  • Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával

    A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salátával tálalva. A csicseriborsó mellé kerül üdítő menta és petrezselyem, újhagyma és paradicsom párosa került a receptbe.