Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Könnyű
3-4 személy
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó
½ hagyma
1 citrom
1 tk. őrölt római kömény
2 ek. liszt
1 csokor petrezselyem
1 marék menta
1 kis doboz görög joghurt
só
bors
olaj
hozzávalók 1 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó
½ hagyma
1 citrom
1 tk. őrölt római kömény
2 ek. liszt
1 csokor petrezselyem
1 marék menta
1 kis doboz görög joghurt
só
bors
olaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
A csicseriborsó ¾-ét egy krumplinyomóval törjünk át úgy, hogy kissé darabos maradjon. Amikor kész, keverjük hozzá az egész szemeket.
lépés 2
Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott hagymát, a római köményt, a lisztet és az apróra vágott petrezselymet és reszeljük bele a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
lépés 3
Formázzuk meg a csicseriborsó fasírtokat, majd egy serpenyőben, kevés olajon süssük aranybarnára mindkét oldalát.
lépés 4
A joghurtot keverjük ki a vágott mentával és a citrom felének levével. Sózzuk, borsozzuk, és tálaláskor kínáljuk a csicseriborsó fasírtok mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Grillezett padlizsán saláta csicseribors...
A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, c...
Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó...
A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salát...