1. >Receptek
  2. >Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Könnyű
2-6 személy
30 perc
10 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

4 db kápia paprika vagy 3 db piros kaliforniai paprika

2 gerezd fokhagyma

2 ek tahini

1 citrom

6 dkg dió

chili pehely

szezámmag

1 csokor petrezselyem

½ tk őrölt római kömény

½ tk őrölt koriander mag

½ tk füstölt pirospaprika



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

4 db kápia paprika vagy 3 db piros kaliforniai paprika

2 gerezd fokhagyma

2 ek tahini

1 citrom

6 dkg dió

chili pehely

szezámmag

1 csokor petrezselyem

½ tk őrölt római kömény

½ tk őrölt koriander mag

½ tk füstölt pirospaprika



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A paprikát tegyük egy tepsin grill fokozaton a sütőbe és süssük, ameddig fekete foltok jelennek meg a héján (közben forgassuk meg egyszer), majd vegyük ki, tegyük egy tálba és fedjük le. Várjuk meg ameddig kihűl.
  2. lépés 2
    Közben a diót száraz serpenyőben enyhén pirítsunk meg, majd tegyük egy szűrőbe és rázogassuk, hogy a héja lehulljon.
  3. lépés 3
    Pucoljuk meg a sült paprikát, szedjük ki a magját és tegyük késes robotgépbe (fél paprikát tegyünk félre a tálaláshoz).
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá a Bonduelle Vapeur csicseriborsót (pár szemet tegyünk félre szintén a tálaláshoz), majd a fokhagymát, a tahinit és a diót, a citrom levét, a római köményt és koriander magot, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük. Ha nagyon sűrű, egy kis vízzel lazítsuk.
  5. lépés 5
    Tálaláskor tegyük a hummuszt egy mélyebb tálkába, helyezzük rá a kis kockára vágott paprikát, a félrerakott csicseriborsót, szórjuk meg szezámmaggal, chili pehellyel és apróra vágott petrezselyemmel, végül locsoljunk rá még egy kevés olívaolajat. Kínáljuk jó minőségű kenyérrel, pirítóssal, pitával vagy hasábra vágott zöldségekkel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett zöldségnyársak

    A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.

  • Citromos csicseriborsó fasírt

    Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseri...

  • Spenótos hummusz gazdagon

    Dobjuk fel a szokásos citromos-fokhagymás hummusz receptjét friss spenóttal! Még gazdagabbá tehetjük...