Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Könnyű
2 személy
30 perc
10 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
4 db kápia paprika vagy 3 db piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
1 citrom
6 dkg dió
chili pehely
szezámmag
1 csokor petrezselyem
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander mag
½ tk füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
4 db kápia paprika vagy 3 db piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
1 citrom
6 dkg dió
chili pehely
szezámmag
1 csokor petrezselyem
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander mag
½ tk füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
4 db kápia paprika vagy 3 db piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
1 citrom
6 dkg dió
chili pehely
szezámmag
1 csokor petrezselyem
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander mag
½ tk füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
4 db kápia paprika vagy 3 db piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
1 citrom
6 dkg dió
chili pehely
szezámmag
1 csokor petrezselyem
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander mag
½ tk füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A paprikát tegyük egy tepsin grill fokozaton a sütőbe és süssük, ameddig fekete foltok jelennek meg a héján (közben forgassuk meg egyszer), majd vegyük ki, tegyük egy tálba és fedjük le. Várjuk meg ameddig kihűl.
- lépés 2Közben a diót száraz serpenyőben enyhén pirítsunk meg, majd tegyük egy szűrőbe és rázogassuk, hogy a héja lehulljon.
- lépés 3Pucoljuk meg a sült paprikát, szedjük ki a magját és tegyük késes robotgépbe (fél paprikát tegyünk félre a tálaláshoz).
- lépés 4Adjuk hozzá a Bonduelle Vapeur csicseriborsót (pár szemet tegyünk félre szintén a tálaláshoz), majd a fokhagymát, a tahinit és a diót, a citrom levét, a római köményt és koriander magot, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és pürésítsük. Ha nagyon sűrű, egy kis vízzel lazítsuk.
- lépés 5Tálaláskor tegyük a hummuszt egy mélyebb tálkába, helyezzük rá a kis kockára vágott paprikát, a félrerakott csicseriborsót, szórjuk meg szezámmaggal, chili pehellyel és apróra vágott petrezselyemmel, végül locsoljunk rá még egy kevés olívaolajat. Kínáljuk jó minőségű kenyérrel, pirítóssal, pitával vagy hasábra vágott zöldségekkel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett zöldségnyársak
A grillezéshez a húsokon kívül zöldségekből is készíthetünk nyársakat: a paradicsom, a gomba, a paprika és a hagyma ideális kiegészítői vagy akár főszereplői a nyári grillezéseknek.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Spenótos hummusz gazdagon
Dobjuk fel a szokásos citromos-fokhagymás hummusz receptjét friss spenóttal! Még gazdagabbá tehetjük, ha a pita vagy pirítós kenyér tetejére bébispenótos-csicseriborsós-lilahagymás-paradicsomos salátát halmozunk és az egészet meglocsoljuk citromos-olívaolajos-római köményes dresszinggel.
Fedezze fel ezt is...