Spagetti puttanesca vörösbabbal
A klasszikus puttanesca szósz összetett ízét megtartjuk és ezt egészítjük ki vörösbabbal, hogy még tartalmasabb legyen a recept. Spagettivel (esetleg pennével vagy fusillivel) tálaljuk.
Közepes nehézségű
4 személy
10 perc
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz hámozott paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ chili paprika (vagy ½ tk. chilipehely)
5 db szardella filé
1 marék magozott fekete olajbogyó
1 ek. kapribogyó
1 csokor petrezselyem
300 g spagetti/penne/fusilli
só
bors
olívaolaj
1 doboz hámozott paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ chili paprika (vagy ½ tk. chilipehely)
5 db szardella filé
1 marék magozott fekete olajbogyó
1 ek. kapribogyó
1 csokor petrezselyem
300 g spagetti/penne/fusilli
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz hámozott paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ chili paprika (vagy ½ tk. chilipehely)
5 db szardella filé
1 marék magozott fekete olajbogyó
1 ek. kapribogyó
1 csokor petrezselyem
300 g spagetti/penne/fusilli
só
bors
olívaolaj
1 doboz hámozott paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ chili paprika (vagy ½ tk. chilipehely)
5 db szardella filé
1 marék magozott fekete olajbogyó
1 ek. kapribogyó
1 csokor petrezselyem
300 g spagetti/penne/fusilli
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és egy nagyobb serpenyőben kezdjük el dinsztelni kevés olívaolajon. Mikor kezd áttetszővé válni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és dinszteljük további 5 percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a szardella filét és keverjük jól el, várjunk, ameddig szétolvad a serpenyőben.
- lépés 3Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat. Az olajbogyót karikázzuk fel, majd adjuk a paradicsomhoz a kapribogyóval és az apróra vágott chilivel együtt. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 15 percig.
- lépés 4Közben adjuk a tésztát sós, forrásban lévő vízhez és főzzük a csomagoláson megadott ideig.
- lépés 5A 15 perc letelte előtt pár perccel adjuk a babot a szószhoz és főzzük össze.
- lépés 6Tálaláskor merjünk bőven a szószból a tésztára és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Őszi rizsleves vörösbabbal
Zöldségekben gazdag, finom rizsleves a hidegebb őszi napokra. Borongós időben igazán jól fog esni ez a melengető recept!
Kuszkusz saláta aszalt gyümölcsökkel és csicseriborsóval
Különböző textúrákkal és édes-sós ízekkel játszó saláta recept a keleties ízek, valamint a csicseriborsó szerelmeseinek. A kuszkusz ráadásul nagyon egészséges gabonaféle, hamar elkészíthető és könnyen elérhető alapanyag.
Darált húsos, gombás-babos töltött batyu
Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.
Fedezze fel ezt is...