Mit szólnánk egy krémes, zöldséges egytálételhez, ahol a sütő végzi el helyettünk a munka nagy részét? Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is. Kötelező fogás kelbimbó rajongóknak!
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 evőkanál vaj + a kenéshez
5 dl tejszín
3 tojás
1 teáskanál őrölt szerecsendió
só, bors
20 dkg reszelt sajt
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
50 dkg Bonduelle fagyasztott kelbimbó
hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál vaj + a kenéshez
5 dl tejszín
3 tojás
1 teáskanál őrölt szerecsendió
só, bors
20 dkg reszelt sajt
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
50 dkg Bonduelle fagyasztott kelbimbó
Termékajánlatunk a recepthez
Kelbimbó
lépés 1
A kelbimbót a vajon félpuhára pároljuk.
A tejszínt a tojásokkal és a fűszerekkel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a kelbimbót, ráöntjük a tojásos tejszínt, majd megszórjuk a sajttal, és végül a zsemlemorzsával.
lépés 2
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul.
Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Húsgombóc kelbimbóval, paradicsomos márt...
A klasszikus húsgombóc és a gyömbérrel ízesített kelbimbó házasságából pikáns, akár az ünnepi asztalra is elkészíthető fogást kapunk.
Baconös, balzsamecetes sült kelbimbó kék...
A krémes, édesre redukált balzsamecet kellemesen bevonja a sütőben pirított kelbimbót, amit lilahagy...
Karácsonyi mandulás kelbimbó
Könnyen és gyorsan elkészíthető köretet keresünk az ünnepi asztalra? A mandulás kelbimbó sült húsokh...