Könnyen és gyorsan elkészíthető köretet keresünk az ünnepi asztalra? A mandulás kelbimbó sült húsokhoz, halakhoz és egyéb húsmentes fogásokhoz egyaránt illik, emellett rendkívül egészséges zöldség.
Könnyű
4 személy
20 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó
10 dkg szeletelt mandula
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 citrom leve és héja vékonyra vágva
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó
10 dkg szeletelt mandula
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 citrom leve és héja vékonyra vágva
só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Kelbimbó
lépés 1
A kelbimbót megpároljuk, a mandulát sütőben megpirítjuk.
Az olívaolajat és a citrom levével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
lépés 2
Az elkészült kelbimbót egy salátástálba tesszük, meglocsoljuk a citromos olajjal, alaposan összeforgatjuk, majd a citrom héjával és a mandulával megszórva melegen tálaljuk.
Kiváló köret sült húsok és halak mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sült kelbimbó mandulával és polentával
A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, ezen próbálunk most változtatni ezzel a mandulás-polentás fogással, amely a karácsonyi lazac vagy pulykasült mellé is felszolgálható.
Húsgombóc kelbimbóval, paradicsomos márt...
A klasszikus húsgombóc és a gyömbérrel ízesített kelbimbó házasságából pikáns, akár az ünnepi asztal...
Baconös, balzsamecetes sült kelbimbó kék...
A krémes, édesre redukált balzsamecet kellemesen bevonja a sütőben pirított kelbimbót, amit lilahagy...