Karácsonyi mandulás kelbimbó
Könnyen és gyorsan elkészíthető köretet keresünk az ünnepi asztalra? A mandulás kelbimbó sült húsokhoz, halakhoz és egyéb húsmentes fogásokhoz egyaránt illik, emellett rendkívül egészséges zöldség.
Könnyű
4 személy
20 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó
10 dkg szeletelt mandula
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 citrom leve és héja vékonyra vágva
só, bors
10 dkg szeletelt mandula
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 citrom leve és héja vékonyra vágva
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó
10 dkg szeletelt mandula
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 citrom leve és héja vékonyra vágva
só, bors
10 dkg szeletelt mandula
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 citrom leve és héja vékonyra vágva
só, bors
- lépés 1A kelbimbót megpároljuk, a mandulát sütőben megpirítjuk. Az olívaolajat és a citrom levével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 2Az elkészült kelbimbót egy salátástálba tesszük, meglocsoljuk a citromos olajjal, alaposan összeforgatjuk, majd a citrom héjával és a mandulával megszórva melegen tálaljuk. Kiváló köret sült húsok és halak mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sült kelbimbó mandulával és polentával
A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, ezen próbálunk most változtatni ezzel a mandulás-polentás fogással, amely a karácsonyi lazac vagy pulykasült mellé is felszolgálható.
Baconös, balzsamecetes sült kelbimbó kéksajttal
A krémes, édesre redukált balzsamecet kellemesen bevonja a sütőben pirított kelbimbót, amit lilahagymával és fokhagymával teszünk még ízletesebbé. A kéksajt pikáns ízt ad az ételnek, illetve ropogós-sós bacon kerül még a tetejére - így lesz tökéletes fogás a karácsonyi asztalon.
Sajtos-tejszínes sült kelbimbó
Mit szólnánk egy krémes, zöldséges egytálételhez, ahol a sütő végzi el helyettünk a munka nagy részét? Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is. Kötelező fogás kelbimbó rajongóknak!
Fedezze fel ezt is...