Karácsonyi mandulás kelbimbó

Könnyen és gyorsan elkészíthető köretet keresünk az ünnepi asztalra? A mandulás kelbimbó sült húsokhoz, halakhoz és egyéb húsmentes fogásokhoz egyaránt illik, emellett rendkívül egészséges zöldség.
Könnyű
4 személy
20 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó

10 dkg szeletelt mandula

2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 citrom leve és héja vékonyra vágva

só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó

10 dkg szeletelt mandula

2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 citrom leve és héja vékonyra vágva

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Kelbimbó
  1. lépés 1
    A kelbimbót megpároljuk, a mandulát sütőben megpirítjuk. Az olívaolajat és a citrom levével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. lépés 2
    Az elkészült kelbimbót egy salátástálba tesszük, meglocsoljuk a citromos olajjal, alaposan összeforgatjuk, majd a citrom héjával és a mandulával megszórva melegen tálaljuk. Kiváló köret sült húsok és halak mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sült kelbimbó mandulával és polentával

    Sült kelbimbó mandulával és polentával

    A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, ezen próbálunk most változtatni ezzel a mandulás-polentás fogással, amely a karácsonyi lazac vagy pulykasült mellé is felszolgálható.

  • Baconös, balzsamecetes sült kelbimbó kéksajttal

    Baconös, balzsamecetes sült kelbimbó kéksajttal

    A krémes, édesre redukált balzsamecet kellemesen bevonja a sütőben pirított kelbimbót, amit lilahagymával és fokhagymával teszünk még ízletesebbé. A kéksajt pikáns ízt ad az ételnek, illetve ropogós-sós bacon kerül még a tetejére - így lesz tökéletes fogás a karácsonyi asztalon.

  • Sajtos-tejszínes sült kelbimbó

    Sajtos-tejszínes sült kelbimbó

    Mit szólnánk egy krémes, zöldséges egytálételhez, ahol a sütő végzi el helyettünk a munka nagy részét? Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is. Kötelező fogás kelbimbó rajongóknak!