Sült kelbimbó mandulával és polentával
A kelbimbó igencsak megosztó zöldség, ezen próbálunk most változtatni ezzel a mandulás-polentás fogással, amely a karácsonyi lazac vagy pulykasült mellé is felszolgálható.
Könnyű
4 személy
15 perc
30 perc
Hozzávalók







Hozzávalók
4 személyre
400g friss kelbimbó vagy fagyasztott Bonduelle kelbimbó
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
400g friss kelbimbó vagy fagyasztott Bonduelle kelbimbó
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
2 ek olaj (napraforgó vagy olíva)
2 ek mustár
1 ek méz
25 cl víz
25 cl tej
150 g előfőzött polenta
60 g hámozatlan mandula
Só, bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200° C-ra. Vágjuk ketté a megmosott kelbimbót. Egy tálban keverjük össze az olajat, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot.
- lépés 2Tegyük a kelbimbót egy salátástálba, és alaposan dolgozzuk össze a marináddal.
- lépés 3Terítsük szét a kelbimbókat egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd süssük 20-30 percig.
- lépés 4Forraljuk fel a vizet és a tejet 3 csipet sóval. Lassan és folyamatos kevergetés mellett öntsünk bele 150 g előfőzött polentát.
- lépés 5Lassú tűzön főzzük folyamatosa kevergetés mellett. Végül öntsük egy kivajazott sütőtálba.
- lépés 6Aprítsuk fel a mandulát és a sült kelbimbóval együtt terítsük szét a polenta tetején. Szeletekre vágva tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Karácsonyi mandulás kelbimbó
Könnyen és gyorsan elkészíthető köretet keresünk az ünnepi asztalra? A mandulás kelbimbó sült húsokhoz, halakhoz és egyéb húsmentes fogásokhoz egyaránt illik, emellett rendkívül egészséges zöldség.
Baconös, balzsamecetes sült kelbimbó kéksajttal
A krémes, édesre redukált balzsamecet kellemesen bevonja a sütőben pirított kelbimbót, amit lilahagymával és fokhagymával teszünk még ízletesebbé. A kéksajt pikáns ízt ad az ételnek, illetve ropogós-sós bacon kerül még a tetejére - így lesz tökéletes fogás a karácsonyi asztalon.
Sajtos-tejszínes sült kelbimbó
Mit szólnánk egy krémes, zöldséges egytálételhez, ahol a sütő végzi el helyettünk a munka nagy részét? Önmagában is tápláló étel, de ehetjük sült hal mellé is. Kötelező fogás kelbimbó rajongóknak!
Fedezze fel ezt is...