Sültkarfiol krémleves csicseriborsóval

Finom, krémes leves recept, amelyhez együtt sütjük a fűszeres karfiolt és a csicseriborsót, majd a nagyrészét kevés tejszínnel, alaplével és főtt krumplival leturmixolva kapjuk meg a végeredményt. Egy kis adag sült karfiol és csicseriborsó pedig a tálaláskor kerül a levesre.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 közepes fej karfiol

1 nagy burgonya

1 fej fokhagyma

2 dl tejföl

1,2 l alaplé

5 dkg hajdina

1 kk. méz

friss kakukkfű



bors

olívaolaj

chili olaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 közepes fej karfiol

1 nagy burgonya

1 fej fokhagyma

2 dl tejföl

1,2 l alaplé

5 dkg hajdina

1 kk. méz

friss kakukkfű



bors

olívaolaj

chili olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    A karfiolt szedjük rózsáira, a fokhagyma tetejét vágjuk le. Terítsük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, borítsuk mellé a leöblített és papírtörlővel megszárított csicseriborsót.
  3. lépés 3
    Locsoljuk meg a karfiolt, a csicseriborsót és a fokhagymát olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük kb. 30 percig. Akkor jó, ha már kicsit megkaramellizálódott a karfiol.
  4. lépés 4
    Eközben az alaplében főzzük puhára a felkockázott burgonyát, egy kevés friss kakukkfűvel együtt.
  5. lépés 5
    A sütőből kivett karfiolból és csicseriborsóból tegyünk félre egy kis adagot a tálaláshoz, majd a többit tegyük a lábosba, nyomkodjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket is.
  6. lépés 6
    Forraljuk fel a levest, majd vegyük le a tűzről, botmixerrel pürésítsük, majd hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt és keverjük el. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk.
  7. lépés 7
    Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk meg benne a hajdninát egy nagy csipet sóval, kevés frissen őrölt borssal, a mézzel és egy kis morzsolt kakukkfűvel együtt. Amikor szépen megpirult (figyeljünk, hogy ne égjen meg), szedjük papírtörlőre.
  8. lépés 8
    Tálaláskor szórjuk meg a levest a hajdinával, tegyünk rá a félre rakott sült karfiolból és csicseriborsóból. Aki kér, tehet rá pár csepp chili olajat is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.