Sült paprikás paradicsomleves füstös csicseriborsóval
Gazdag és krémes paradicsomleves recept sült paprikával és ropogós sült csicseriborsóval megszórva. Görög joghurttal és friss zölfűszerekkel meghintve a legfinomabb.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
50 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A leveshez:
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
4-5 kápia vagy piros kalifornia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
4 gerezd fokhagyma
2 szál angol zeller
Friss bazsalikom és kakukkfű
Görög joghurt
Só
Bors
Olívaolaj
Fél liter víz vagy alaplé
A csicseriborsóhoz:
2 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
Só
Olívaolaj
- lépés 1Az egész, megmosott paprikákat helyezzük egy tepsibe és 200 fokon süssük addig, ameddig fekete pöttyök jelennek meg rajta (közben egyszer fordítsuk meg őket). Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, így nagyon könnyű lesz a héját lehúzni.
- lépés 2Vágjuk apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteljük meg őket. Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a levest, majd kis lángon főzzük 5-10 percig.
- lépés 3Eközben öblítsük át a csicseriborsót, majd egy papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet. Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el egyenletesen a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk. Helyezzük 180 fokos sütőbe, és süssük aranybaránára (kb. 15 perc).
- lépés 4A sült csicseriborsót öntsük át egy tálba, és szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, alaposan keverjük át.
- lépés 5Miután a leves megfőtt, dobjuk bele a megpucolt, kicsumázott és felkockázott paprikát, majd botmixerrel pürésítsük.
- lépés 6Tálaláskor tegyünk egy kanál görögjoghurtot a leves tetejére, szórjuk meg a friss fűszerekkel és a füstös csicseriborsóval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Fedezze fel ezt is...