Quinoasaláta csicseriborsóval és gránátalmával
15 dkg quinoa
1 nagyobb savanykás alma
1 kisebb gránátalma
1 marék dió
1 doboz bébi spenót
1 kisebb lilahagyma
3-4 ek. olívaolaj
1-2 ek. almaecet
méz
dijoni mustár
só
bors
15 dkg quinoa
1 nagyobb savanykás alma
1 kisebb gránátalma
1 marék dió
1 doboz bébi spenót
1 kisebb lilahagyma
3-4 ek. olívaolaj
1-2 ek. almaecet
méz
dijoni mustár
só
bors
- lépés 1Főzzük meg a quinoát: öblítsük át, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük készre (ha szükséges, szűrjük le).
- lépés 2Az almát vágjuk vékony szeletekre, a gránátalma magjait szedjük ki, a diót vágjuk durvára, a lilahagymát pedig karikára.
- lépés 3Helyezzük egy tálba a bébispenótot, a csicseriborsót, az almát és gránátalmát, a diót, valamint a megfőtt quinoát.
- lépés 4Keverjük ki a dresszinghez a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá az almaecetet és ezután, folyamatos keverés mellett vékony sugárban az olívaolajat is. Végül öntsük a salátára és keverjük össze.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve
Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a belsejüket összekeverjük Good Lunch-al, fetával és spenóttal, majd a keveréket visszatöltjük és további pár percig sütjük a zöldségeket. Petrezselyemmel, gránátalmával és dióval megszórva és fokhagymás-joghurtos öntettel kínáljuk.
Spenótos zöldborsókrémleves
Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!