1. >Receptek
  2. >Spenótos zöldborsókrémleves

Spenótos zöldborsókrémleves

Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 marék friss spenót

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 kis marék fenyőmag

chilipehely

6 dl víz vagy alaplé

2 szelet kenyér



bors

olívaolaj

vaj
hozzávalók 2 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

2 marék friss spenót

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 kis marék fenyőmag

chilipehely

6 dl víz vagy alaplé

2 szelet kenyér



bors

olívaolaj

vaj
  1. lépés 1
    Olívaolaj és vaj keverékén pároljuk meg az egyik gerezd, apróra vágott fokhagymát.
  2. lépés 2
    Erre kerüljön a zöldborsó és a spenót, majd öntsük fel forró vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük.
  4. lépés 4
    A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk meg egy kicsit. Ezidő alatt pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
  5. lépés 5
    Egy zöldséghámozóval szeleteljünk forgácsokat a parmezánból. Merjük a levest tálakba, szórjuk meg a forgáccsal, chilipehellyel, fenyőmaggal és a fokhagymával bedörzsölt pirítóssal. Végül locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...

  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldb...