Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék friss spenót
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 kis marék fenyőmag
chilipehely
6 dl víz vagy alaplé
2 szelet kenyér
só
bors
olívaolaj
vaj
hozzávalók 2 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
2 marék friss spenót
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 kis marék fenyőmag
chilipehely
6 dl víz vagy alaplé
2 szelet kenyér
só
bors
olívaolaj
vaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
Olívaolaj és vaj keverékén pároljuk meg az egyik gerezd, apróra vágott fokhagymát.
lépés 2
Erre kerüljön a zöldborsó és a spenót, majd öntsük fel forró vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Forraljuk fel, majd botmixerrel pürésítsük.
lépés 4
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk meg egy kicsit. Ezidő alatt pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
lépés 5
Egy zöldséghámozóval szeleteljünk forgácsokat a parmezánból. Merjük a levest tálakba, szórjuk meg a forgáccsal, chilipehellyel, fenyőmaggal és a fokhagymával bedörzsölt pirítóssal. Végül locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...
Finn lazacleves zöldborsóval
Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldb...