Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Könnyű
4 személy
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó (kicsi)
1 doboz Bonduelle Gold kukorica (kicsi)
20 dkg csirkemell filé
½ csomag rizstészta vagy soba tészta
6 szem csiperkegomba
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
friss gyömbér (kb. 5 cm-es darab)
mungóbab- vagy szójababcsíra
1 csokor koriander
3 ek. szójaszósz
1 chili paprika
1,5 liter alaplé
1 doboz Bonduelle Gold kukorica (kicsi)
20 dkg csirkemell filé
½ csomag rizstészta vagy soba tészta
6 szem csiperkegomba
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
friss gyömbér (kb. 5 cm-es darab)
mungóbab- vagy szójababcsíra
1 csokor koriander
3 ek. szójaszósz
1 chili paprika
1,5 liter alaplé
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó (kicsi)
1 doboz Bonduelle Gold kukorica (kicsi)
20 dkg csirkemell filé
½ csomag rizstészta vagy soba tészta
6 szem csiperkegomba
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
friss gyömbér (kb. 5 cm-es darab)
mungóbab- vagy szójababcsíra
1 csokor koriander
3 ek. szójaszósz
1 chili paprika
1,5 liter alaplé
1 doboz Bonduelle Gold kukorica (kicsi)
20 dkg csirkemell filé
½ csomag rizstészta vagy soba tészta
6 szem csiperkegomba
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
friss gyömbér (kb. 5 cm-es darab)
mungóbab- vagy szójababcsíra
1 csokor koriander
3 ek. szójaszósz
1 chili paprika
1,5 liter alaplé
- lépés 1Tegyük fel főni az egyben hagyott csirkemellet az alaplében, az apróra vágott gyömbérrel, fokhagymával és a karikára vágott chilivel.
- lépés 2Mikor a csirke megpuhult, vegyük ki, majd 2 villa segítségével tépkedjük falatnyi méretűre, majd helyezzük vissza az alaplébe.
- lépés 3Adjuk hozzá a tésztát, a vékonyan felszeletelt gombát, a kukoricát és zöldborsót, a felkarikázott újhagymák fehér részét, valamint a szójaszószt. Főzzük össze, ameddig a tészta megpuhul.
- lépés 4Tálaláskor szórjuk meg a levest az apróra vágott korianderrel, chilivel, újhagymával és a mungóbabcsírával. Ízlés szerint adhatunk hozzá még szójaszószt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Spenótos zöldborsókrémleves
Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!
Fedezze fel ezt is...