Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Könnyű
3-4 személy
25 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g sonka
3-4 tojás
1 kis vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát és egy serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg.
lépés 2
Adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük át és öntsük hozzá az alaplevet. Főzzük kb. 5 percig ameddig a folyadék elpárolog.
lépés 3
Keverjük hozzá a felkockázott sonkát, enyhén sózzuk és borsozzuk.
lépés 4
Csináljunk kis mélyedéseket a tojásnak és üssük bele. Süssük készre.
lépés 5
Tálaljuk friss kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge...