Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!
Könnyű
4-6 személy
40 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
300 g lazac
3 sárgarépa
3-4 közepes krumpli
1 póréhagyma
2 dl tejszín
1,2 l zöldségalaplé
1 csokor kapor
5 dkg vaj
só
bors
rozskenyér
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
300 g lazac
3 sárgarépa
3-4 közepes krumpli
1 póréhagyma
2 dl tejszín
1,2 l zöldségalaplé
1 csokor kapor
5 dkg vaj
só
bors
rozskenyér
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
Karikázzuk fel a póréhagymát és a répát, a krumplit kockázzuk fel. Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb lábosban és pároljuk rajta néhány percig a répát és a póréhagymát, majd adjuk hozzá a krumplit is.
lépés 2
Öntsük fel az alaplével és sózzuk, borsozzuk. Főzzük kb. 15 percig, ameddig a krumpli megpuhul.
lépés 3
Adjuk a leveshez a felkockázott lazacot, a tejszínt és az aprított kaprot, majd a zöldborsót is. Forrósítsuk fel a levest, de már ne főzzük.
lépés 4
Tálaláskor kínáljunk a forró lazacos, zöldborsós leves mellé rozskenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldborsós-lazacos fusilli
Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű le...
Szilveszteri lencseleves zöldségekkel és...
Gyors, 20 perces lencseleves rengeteg zöldséggel nem csak szilveszterre! A lencsét bármikor érdemes ...