Pikáns vöröslencse leves csicseriborsóval

A téli esték könnyen elkészíthető, jóleső és egészséges receptje ez a paradicsomos, chilis vöröslencse leves, amelybe a csicseriborsó egészben kerül bele, hogy textúrát adjon neki. Görög joghurttal és korianderrel tálaljuk, mellé pirított kenyeret vagy pitát kínáljunk.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

150 g vöröslencse

1 doboz paradicsom konzerv

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

4-5 ág friss kakukkfű

görög joghurt

1 csokor petrezselyem

1 tk. chili pehely

1 l alaplé

olívaolaj



bors

pita / kovászos kenyér
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

150 g vöröslencse

1 doboz paradicsom konzerv

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

4-5 ág friss kakukkfű

görög joghurt

1 csokor petrezselyem

1 tk. chili pehely

1 l alaplé

olívaolaj



bors

pita / kovászos kenyér

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    Az apróra vágott hagymát kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Kis idő elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a chili pelyhet.
  2. lépés 2
    Ha a hagyma már üveges, adjuk hozzá a vöröslencsét, a kakukkfüvet és a paradicsomkonzervet, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel és kis lángon főzzük 15 percig.
  3. lépés 3
    Keverjük bele a lecsöpögtetett csicseriborsót és főzzük össze néhány percig.
  4. lépés 4
    Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel, kanalazzunk rá görög joghurtot és kínáljunk mellé pirított pitát vagy kovászos kenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal

    Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

  • Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara börek

    Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, vagy vendégváróként is tökéletes. A töltelék rétestésztába van csomagolva, „cigaretta” formára hajtogatva, majd kisütve. Joghurtba mártogatva különlegesen finom.

  • Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval

    A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.