Orzo saláta csicseriborsóval, zöldborsóval és fetával
Színes, gyorsan elkészülő ízletes recept a rizsszem formájú orzo tésztával, fűszeres sült csicseriborsóval, fetával, zöldsaláta levelekkel, zöldborsóval és koktélparadicsommal. Tartalmas, mégis könnyed tésztasaláta a forróbb nyári napokra.
Könnyű
4 személy
30 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g kevert zöldsaláta levél vagy madársaláta
150 g koktélparadicsom
100 g feta
150 g orzo tészta
½ tk. cayenne bors
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
1 lime
só
bors
olívaolaj
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g kevert zöldsaláta levél vagy madársaláta
150 g koktélparadicsom
100 g feta
150 g orzo tészta
½ tk. cayenne bors
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
1 lime
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g kevert zöldsaláta levél vagy madársaláta
150 g koktélparadicsom
100 g feta
150 g orzo tészta
½ tk. cayenne bors
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
1 lime
só
bors
olívaolaj
½ zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
100 g kevert zöldsaláta levél vagy madársaláta
150 g koktélparadicsom
100 g feta
150 g orzo tészta
½ tk. cayenne bors
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
1 lime
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csicseriborsót öblítsük le, majd egy tiszta konyharuhába öntve szárítsuk le. Keverjük össze a csicseriborsót egy kevés olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 15 percre. Vegyük ki és szórjuk meg a fűszerekkel, majd tegyük vissza további 2-3 percre.
- lépés 2Amíg sül a csicseriborsó, addig a csomagoláson megadott módon főzzük meg az orzo tésztát. Az utolsó 2-3 percben adjuk hozzá a zöldborsót, majd szűrjük le és tegyük félre.
- lépés 3Tegyük egy tálba a salátaleveleket, adjuk hozzá az orzo-zöldborsó keveréket és a sült csicseriborsót. Keverjük bele a felezett paradicsomot és a felkockázott fetát. Facsarjuk rá a lime levét és locsoljuk meg olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Spenótos hummusz gazdagon
Dobjuk fel a szokásos citromos-fokhagymás hummusz receptjét friss spenóttal! Még gazdagabbá tehetjük, ha a pita vagy pirítós kenyér tetejére bébispenótos-csicseriborsós-lilahagymás-paradicsomos salátát halmozunk és az egészet meglocsoljuk citromos-olívaolajos-római köményes dresszinggel.
Póréhagymás-zöldborsós spagetti
20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldborsót vajjal és tejszínnel krémesítjük, végül reszelt citromhéjjal ízesítjük. Frissen főtt spagettivel összeforgatva kellemes, izgalmas receptet kapunk.
Fedezze fel ezt is...