Olasz panzanella saláta csicseriborsóval

Ebédötlet hőségriadóra! A népszerű olasz nyári saláta ropogós fokhagymás kenyérrel, friss, többszínű paradicsommal, bazsalikommal, olívaolajos öntettel és csicseriborsóval, hogy teljesértékű recept váljon belőle egy forró nyári napon.
Könnyű
4 személy
80 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó

fél kg érett paradicsom (lehet több színű és méretű)

fél kígyóuborka

1 kis lilahagyma

2 ciabatta vagy 1 bagett

1 ek. kapribogyó

1 csokor bazsalikom

5 db szardella filé

olívaolaj

vörösborecet



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó

fél kg érett paradicsom (lehet több színű és méretű)

fél kígyóuborka

1 kis lilahagyma

2 ciabatta vagy 1 bagett

1 ek. kapribogyó

1 csokor bazsalikom

5 db szardella filé

olívaolaj

vörösborecet



bors

Termékajánlatunk a recepthez

INSPIRÁCIÓK - CSICSERIBORSÓ
  1. lépés 1
    A kenyeret tépkedjük kisebb darabokra, helyezzük egy tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, majd süssük 180 fokon aranybarnára. Figyeljünk, hogy ne égjen meg.
  2. lépés 2
    A kisebb paradicsomokat felezzük, negyedeljük, a nagyobbakat vágjuk cikkekre. Vágjuk félkarikákra az uborkát, a lilahagymát pedig szeleteljük fel vékonyan. Tegyünk ezeket egy tálba a csicseriborsóval és az átöblített kapribogyóval együtt. Miután a kenyér megpirult, adjuk a salátához azt is.
  3. lépés 3
    Állítsuk össze az öntetet: egy villával nyomkodjuk össze a szardella filét, majd öntsük hozzá az ecetet, majd keverés közben vékony sugárban az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára.
  4. lépés 4
    Végezetül tépkedjük bele a bazsalikom leveleket. Tálalás előtt hagyjuk egy órát állni, hogy a kenyér kellően magába szívja az öntetet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Grillezett kápia paprikás-diós hummusz

    Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.

  • Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal

    Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

  • Cobb saláta

    Jégsaláta, római saláta, avokádó, madársaláta, tojás, csirkemell, kéksajt. A zöldségekben és fehérjében gazdag Cobb saláta az egyik legegészségesebb amerikai klasszikus, és jogosan megérdemli, hogy minden salátarajongó megkóstolja.