Olasz panzanella saláta csicseriborsóval
fél kg érett paradicsom (lehet több színű és méretű)
fél kígyóuborka
1 kis lilahagyma
2 ciabatta vagy 1 bagett
1 ek. kapribogyó
1 csokor bazsalikom
5 db szardella filé
olívaolaj
vörösborecet
só
bors
fél kg érett paradicsom (lehet több színű és méretű)
fél kígyóuborka
1 kis lilahagyma
2 ciabatta vagy 1 bagett
1 ek. kapribogyó
1 csokor bazsalikom
5 db szardella filé
olívaolaj
vörösborecet
só
bors
- lépés 1A kenyeret tépkedjük kisebb darabokra, helyezzük egy tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, majd süssük 180 fokon aranybarnára. Figyeljünk, hogy ne égjen meg.
- lépés 2A kisebb paradicsomokat felezzük, negyedeljük, a nagyobbakat vágjuk cikkekre. Vágjuk félkarikákra az uborkát, a lilahagymát pedig szeleteljük fel vékonyan. Tegyünk ezeket egy tálba a csicseriborsóval és az átöblített kapribogyóval együtt. Miután a kenyér megpirult, adjuk a salátához azt is.
- lépés 3Állítsuk össze az öntetet: egy villával nyomkodjuk össze a szardella filét, majd öntsük hozzá az ecetet, majd keverés közben vékony sugárban az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára.
- lépés 4Végezetül tépkedjük bele a bazsalikom leveleket. Tálalás előtt hagyjuk egy órát állni, hogy a kenyér kellően magába szívja az öntetet.
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal
Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
Cobb saláta
Jégsaláta, római saláta, avokádó, madársaláta, tojás, csirkemell, kéksajt. A zöldségekben és fehérjében gazdag Cobb saláta az egyik legegészségesebb amerikai klasszikus, és jogosan megérdemli, hogy minden salátarajongó megkóstolja.