Nyári ratatouille csicseriborsóval
Bár mindannyian eszküszünk a saját, jól bevált receptünkre, mégis érdemes kipróbálni a lecsó francia változatát. A rataouille igazi nyári egytálétel, csicseriborsóval felturbózva pedig ízekkel teli, teljesértékű fogás.
Közepes nehézségű
5 személy
55 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 db kisebb cukkini
1 db közepes padlizsán
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
400 g koktélparadicsom
1 ek. balzsamecet
2-3 ág kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
1 tk. barnacukor
só
bors
olívaolaj
2 db kisebb cukkini
1 db közepes padlizsán
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
400 g koktélparadicsom
1 ek. balzsamecet
2-3 ág kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
1 tk. barnacukor
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 db kisebb cukkini
1 db közepes padlizsán
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
400 g koktélparadicsom
1 ek. balzsamecet
2-3 ág kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
1 tk. barnacukor
só
bors
olívaolaj
2 db kisebb cukkini
1 db közepes padlizsán
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
400 g koktélparadicsom
1 ek. balzsamecet
2-3 ág kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
1 tk. barnacukor
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A cukkinit, padlizsánt, paprikát vágjuk fel nagyjából 1,5 cm-es kockákra. A paradicsomot felezzük, a hagymát vágjuk kockára.
- lépés 2A padlizsánt 2 ek. olívaolajon kezdjük el egy serpenyőben pirítani, közben sózzuk meg kissé. Süssük aranybarnára, időnként megkeverve, majd tegyük félre.
- lépés 3Öntsünk ismét egy kevés olívaolajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a cukkinit, sózzuk és süssük ezt is aranybarnára, majd tegyük félre.
- lépés 4Öntsünk a serpenyőbe újra olívaolajat és adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és kavargassuk még pár percig.
- lépés 5Adjuk hozzá a paradicsomot, a barnacukrot, a kakukkfüvet és a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük össze kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a cukkinit és főzzük még együtt egy rövid ideig.
- lépés 6Utolsó lépésként keverjük bele a csicseriborsót és a bazsalikom leveleket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Olaszos töltött cukkini hajók
Ez a cukkinihajó tökéletes példája annak, hogy egy húsos ételben is lehet dominánsabb a zöldség. Tökéletes választás, ha egy különleges, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Fedezze fel ezt is...