Ez a cukkinihajó tökéletes példája annak, hogy egy húsos ételben is lehet dominánsabb a zöldség. Tökéletes választás, ha egy különleges, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz.
Közepes nehézségű
4-6 személy
60 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
hozzávalók 1 személyre
1 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Prémium szeletelt csiperkegomba
lépés 1
Pucoljuk meg a paradicsomot: készítsünk elő egy tálat jéghideg vízzel. Vágjuk be a paradicsomok alján a héjat kereszt alakban és dobjuk forrásban lévő vízbe egy percre. Merjük át őket a hideg vízbe és hagyjuk kicsit lehűlni.
lépés 2
Vágjuk apróra a hagymát és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
lépés 3
Adjuk hozzá a darálthúst és pirítsuk meg.
lépés 4
Húzzuk le a paradicsomok héját és kockázzuk fel a húsát. A gombával együtt adjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk és keverjük bele a szárított oregánót.
lépés 5
Öntsük fel az alaplével és főzzük kb. 30 percig, ameddig besűrűsödik.
lépés 6
Eközben vágjuk hosszában ketté a cukkinit és egy kanállal vájjuk ki a belsejét, majd sózzuk, borsozzuk.
lépés 7
Ha a ragu elkészült, kockázzuk bele a mozzarellát és keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
lépés 8
Töltsük meg a cukkinit, csorgassunk rájuk egy kevés olívaolajat és reszeljünk rá parmezánt. 180 fokon süssük aranybarnára.rá parmezánt. 180 fokon süssük aranybarnára.
Tálaláskor díszítsük friss bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Mous...
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörven...
Ázsiai tojásos sült tészta
Ázsiai típusú tojásos tészta pirított gombával, újhagymával, brokkolival és zöldbabbal, sült rántott...