1. >Receptek
  2. >Nicosiai tonhalsaláta lencsével

Nicosiai tonhalsaláta lencsével

Frissítsük fel a klasszikus nicosiai tonhalsaláta receptjét, adjunk hozzá lencsét is! Színpompás és fenséges fogást kapunk, ha kétféle színű krumplival, friss retekkel, zöldbabbal és főtt tojással kombináljuk.
Könnyű
4 személy
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 csomag retek

200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab

8 kisebb újburgonya

1 újhagyma

1 csomag bazsalikom

4 tojás

200 g olajos tonhal

2 ek olívaolaj

1 ek vörösborecet

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 csomag retek

200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab

8 kisebb újburgonya

1 újhagyma

1 csomag bazsalikom

4 tojás

200 g olajos tonhal

2 ek olívaolaj

1 ek vörösborecet

Só, bors
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg a burgonyákat. Ha kicsit, hagyjuk egyben őket. Ha nagyobbak, vágjuk őket két vagy négyfelé, hogy egyenletesen főjenek meg.
  2. lépés 2
    Főzzük meg a burgonyát sós, forró vízben 20 perc alatt. Adjuk hozzá a zöldbabot és főzzük további 7-10 percig, majd szűrjük le.
  3. lépés 3
    Amíg a burgonya és a zöldbab fő, mossuk és hámozzuk meg a retket. Vágjuk félbe, és tegyük félre. A tojásokat 6 percig főzzük forrásban lévő vízben. Hűtsük le hideg vízben, és hámozzuk meg.
  4. lépés 4
    Aprítsuk fel a bazsalikomot. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. A tonhalról csepegtessük le az olajat. Nyissuk ki a lencse konzervet, és öntsük egy salátás tálba.
  5. lépés 5
    Az összes zöldséget (lencsét, burgonyát, zöldbabot és retket) rendezzük el ízlésesen a salátás tálban.
  6. lépés 6
    Keverjük össze az olívaolajat, vörösborecetet, sót, borsot, újhagymát és a felaprított bazsalikomot, majd öntsük a vinaigrette-et a salátára. Alaposan keverjük össze, majd helyezzük a tetejére a félbevágott tojásokat és a tonhalat.
  7. lépés 7
    Végül díszítsük bazsalikom levelekkel, és hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Zöldbab saláta barackkal és mandulával

    Mennyei saláta édes és sós ízekkel! Zöldbab, őszibarack és mandula: mindössze ennyi kell hozzá, hogy ezt az elegáns és könnyen elkészíthető salátát szervírozhassuk a nyár esti partikon.

  • Garnélás-mangós saláta zöldbabbal

    Üdítő és tápanyagokban gazdag recept rengeteg mentával a forró nyári napokra, amely a gondtalan és í...

  • Tagliatelle citrommal, parmezánnal és zö...

    A fáradt, rohanós napok megváltója lehet ez a tészta, amely villámgyorsan elkészül! Csupán pár alapa...