Frissítsük fel a klasszikus nicosiai tonhalsaláta receptjét, adjunk hozzá lencsét is! Színpompás és fenséges fogást kapunk, ha kétféle színű krumplival, friss retekkel, zöldbabbal és főtt tojással kombináljuk.
Könnyű
4 személy
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 csomag retek
200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab
8 kisebb újburgonya
1 újhagyma
1 csomag bazsalikom
4 tojás
200 g olajos tonhal
2 ek olívaolaj
1 ek vörösborecet
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 csomag retek
200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab
8 kisebb újburgonya
1 újhagyma
1 csomag bazsalikom
4 tojás
200 g olajos tonhal
2 ek olívaolaj
1 ek vörösborecet
Só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur lencse
Vapeur zsenge zöldhüvelyű egész zöldbab
lépés 1
Hámozzuk meg a burgonyákat. Ha kicsit, hagyjuk egyben őket. Ha nagyobbak, vágjuk őket két vagy négyfelé, hogy egyenletesen főjenek meg.
lépés 2
Főzzük meg a burgonyát sós, forró vízben 20 perc alatt. Adjuk hozzá a zöldbabot és főzzük további 7-10 percig, majd szűrjük le.
lépés 3
Amíg a burgonya és a zöldbab fő, mossuk és hámozzuk meg a retket. Vágjuk félbe, és tegyük félre. A tojásokat 6 percig főzzük forrásban lévő vízben. Hűtsük le hideg vízben, és hámozzuk meg.
lépés 4
Aprítsuk fel a bazsalikomot. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. A tonhalról csepegtessük le az olajat. Nyissuk ki a lencse konzervet, és öntsük egy salátás tálba.
lépés 5
Az összes zöldséget (lencsét, burgonyát, zöldbabot és retket) rendezzük el ízlésesen a salátás tálban.
lépés 6
Keverjük össze az olívaolajat, vörösborecetet, sót, borsot, újhagymát és a felaprított bazsalikomot, majd öntsük a vinaigrette-et a salátára. Alaposan keverjük össze, majd helyezzük a tetejére a félbevágott tojásokat és a tonhalat.
lépés 7
Végül díszítsük bazsalikom levelekkel, és hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldbab saláta barackkal és mandulával
Mennyei saláta édes és sós ízekkel! Zöldbab, őszibarack és mandula: mindössze ennyi kell hozzá, hogy ezt az elegáns és könnyen elkészíthető salátát szervírozhassuk a nyár esti partikon.
Garnélás-mangós saláta zöldbabbal
Üdítő és tápanyagokban gazdag recept rengeteg mentával a forró nyári napokra, amely a gondtalan és í...
Tagliatelle citrommal, parmezánnal és zö...
A fáradt, rohanós napok megváltója lehet ez a tészta, amely villámgyorsan elkészül! Csupán pár alapa...