Zöldbab saláta barackkal és mandulával
Mennyei saláta édes és sós ízekkel! Zöldbab, őszibarack és mandula: mindössze ennyi kell hozzá, hogy ezt az elegáns és könnyen elkészíthető salátát szervírozhassuk a nyár esti partikon.
Könnyű
4 személy
15 perc
10 perc
Hozzávalók






Hozzávalók
4 személyre
600 g friss vagy fagyasztott zöldbab
3 barack (lehetőleg fehér)
50 g egész mandula
4 ek olívaolaj
3 szál friss bazsalikom
1 csipet chilipor
só, bors
3 barack (lehetőleg fehér)
50 g egész mandula
4 ek olívaolaj
3 szál friss bazsalikom
1 csipet chilipor
só, bors
hozzávalók 4 személyre
600 g friss vagy fagyasztott zöldbab
3 barack (lehetőleg fehér)
50 g egész mandula
4 ek olívaolaj
3 szál friss bazsalikom
1 csipet chilipor
só, bors
3 barack (lehetőleg fehér)
50 g egész mandula
4 ek olívaolaj
3 szál friss bazsalikom
1 csipet chilipor
só, bors
- lépés 1Áztassuk be a mandulát forró vízbe, amíg elkészítjük a recept többi részét.
- lépés 2A zöldbabot főzzük forrásban lévő sós vízben 7-8 percig, hogy enyhén ropogósak maradjanak. Ha fagyasztott zöldbabot használunk, csökkentsük a főzési időt 3 percre.
- lépés 3Hámozzuk meg az őszibarackot. Keresztben metsszük be a tövüket, majd merítsük forró vízbe 10 másodpercre. Ezután merítsük hideg vízbe és a héjuk magától leválik. Vágjuk a barackokat 8 negyedre és magozzuk ki őket. Keverjük össze a zöldbabbal.
- lépés 4A bazsalikomot vágjuk apróra. Locsoljuk meg olívaolajjal, és fűszerezzük chilivel, sóval és borssal. Ízesítsük a salátát ezzel a vinaigrette-tel, végül szórjuk meg a lecsepegtetett és durvára tört mandulával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Garnélás-mangós saláta zöldbabbal
Üdítő és tápanyagokban gazdag recept rengeteg mentával a forró nyári napokra, amely a gondtalan és ízletes élményekkel teli tengerparti nyaralásokat idézi fel bennünk.
Tagliatelle citrommal, parmezánnal és zöldbabbal
A fáradt, rohanós napok megváltója lehet ez a tészta, amely villámgyorsan elkészül! Csupán pár alapanyag szükséges hozzá, és máris kész az ízletes, húsmentes vacsora!
Penne zöldbabbal, borsóval és spárgával
Vajon honnan származik ez a tésztaétel? Természetesen Olaszországból! A zöldségeket tésztával a legegyszerűbb elfogyasztani! Ez a recept egész biztosan mindenkit főzésre késztet!
Fedezze fel ezt is...