Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Ha szeretjük a tésztát, az új receptekből sosem elég! Mert az élet nem csak paradicsomos tésztából áll! De hogyan kell megfelelően elkészíteni a tésztát? A legfontosabb a főzés: a spagetti, fusilli vagy penne megfőzéséhez nagyobb mennyiségű vízre lesz szükségünk. 100 g tésztához 1 liter vízzel számoljunk! Sózzuk meg bőségesen nagyszemű sóval: literenként 1 evőkanálnyi mehet bele. Kóstoljuk meg főzés közben, hogy al dente legyen, majd óvatosan szűrjük le. Főzés után ne öblítsük le, kivéve, ha tésztasalátát szeretnénk készíteni: ez a tanács a rizsre is vonatkozik, amelyet nem szabad leöblíteni főzés után. Végül főzzük a tésztát 1 percig az általunk választott szószban (legyen az paradicsomszósz, sajtszósz vagy zöldséges-bazsalikomos szósz), ahelyett, hogy a szószt a tésztára öntenénk: minden igazi olasz tészta így készül! A tészta nemhiába a kicsik és nagyok egyik kedvenc étele: könnyen és gyorsan elkészíthető, akkor is, ha kevés időnk van, és könnyen kombinálható zöldségekkel, akár zöldbabbal is.
A zöldbabos tészta receptjének gazdagabbá tételéhez használhatunk zöld vagy sárga cukkinit (dinszteljük meg a többi zöldséggel és egy kis fokhagymával). Az ínyencek garnélarákkal, csirkedarabokkal vagy akár sajtkockákkal (feta, mozzarella, stb.) is gazdagítják. A zöldbabos receptek közül a tésztaételek a legnépszerűbbek a gyerekek körében, különösen bazsalikommal ízesítve, apróra vágva vagy pesto formájában - reszelt cukkinivel nagyon finom párost alkot. Bevált recept, ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk zöldségeket, és főleg babot egyen.
Ez a recept könnyen tésztasalátává alakítható: használjunk feleannyi tejszínt, és ízesítsük a salátát egy kis apróra vágott bazsalikommal. Adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajat és bőségesen borsozzuk. Tehetünk bele kockára vágott sárga, piros vagy zöld paradicsomot, vagy akár félbe vagy negyedbe vágott koktélparadicsomot is. Szezonon kívül némi csíkokra vágott szárított paradicsom vihet egy kis napsütést ebbe az egyszerű és könnyen elkészíthető fogásba!