1. >Receptek
  2. >Marokkói paradicsomos csicseriborsó leves

Marokkói paradicsomos csicseriborsó leves

A tipikus marokkói fűszerekkel (római kömény, fahéj, paprika) ízesített pikáns leves garantáltan felmelegít a hideg téli napokon. Gyakran azt gondoljuk, hogy a keleties ízvilágú receptek bonyolult lépésekből állnak, ez a leves mégis egyszerűen elkészíthető.
Közepes nehézségű
3-4 személy
25 perc
35 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 szál angol zeller

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv

2 nagy marék bébispenót

1 csapott tk. őrölt fahéj

1 csapott tk. őrölt római kömény

¼ tk cayenne bors

1 tk. pirospaprika

7 dl alaplé



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 szál angol zeller

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv

2 nagy marék bébispenót

1 csapott tk. őrölt fahéj

1 csapott tk. őrölt római kömény

¼ tk cayenne bors

1 tk. pirospaprika

7 dl alaplé



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, a zellert pedig kis kockákra és dinszteljük meg kevés olívaolajon.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a fűszereket, majd kevergessük 1-2 percig.
  3. lépés 3
    Öntsük bele a paradicsom konzervet (fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat) és a csicseriborsót, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Kis lángon, fedő alatt főzzük 35 percig.
  5. lépés 5
    Egy krumplinyomóval kissé nyomkodjuk át a leves tartalmát, majd keverjük bele a spenótot.
  6. lépés 6
    Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.

  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...