A tipikus marokkói fűszerekkel (római kömény, fahéj, paprika) ízesített pikáns leves garantáltan felmelegít a hideg téli napokon. Gyakran azt gondoljuk, hogy a keleties ízvilágú receptek bonyolult lépésekből állnak, ez a leves mégis egyszerűen elkészíthető.
Közepes nehézségű
3-4 személy
25 perc
35 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, a zellert pedig kis kockákra és dinszteljük meg kevés olívaolajon.
lépés 2
Adjuk hozzá a fűszereket, majd kevergessük 1-2 percig.
lépés 3
Öntsük bele a paradicsom konzervet (fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat) és a csicseriborsót, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Kis lángon, fedő alatt főzzük 35 percig.
lépés 5
Egy krumplinyomóval kissé nyomkodjuk át a leves tartalmát, majd keverjük bele a spenótot.
lépés 6
Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...