Lilakáposzta saláta kukoricával és Mimolette sajttal
Három szín, három összetevő = kész a finom saláta! Káposzta, kukorica és Mimolette sajt: mindössze ennyiből áll a legszínesebb őszi saláta, melynek elkészítéséhez egy kés is elegendő.
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók






Hozzávalók
4 személyre
egy fél lilakáposzta
1 285 g-os Bonduelle Gold Prémium kukorica
150 g mimolette (vagy vörös cheddar)
1 ek mustard
2 ek cider almaecet
4 ek olaj (repce, olíva, dió vagy többféle olaj keveréke)
1 285 g-os Bonduelle Gold Prémium kukorica
150 g mimolette (vagy vörös cheddar)
1 ek mustard
2 ek cider almaecet
4 ek olaj (repce, olíva, dió vagy többféle olaj keveréke)
hozzávalók 4 személyre
egy fél lilakáposzta
1 285 g-os Bonduelle Gold Prémium kukorica
150 g mimolette (vagy vörös cheddar)
1 ek mustard
2 ek cider almaecet
4 ek olaj (repce, olíva, dió vagy többféle olaj keveréke)
1 285 g-os Bonduelle Gold Prémium kukorica
150 g mimolette (vagy vörös cheddar)
1 ek mustard
2 ek cider almaecet
4 ek olaj (repce, olíva, dió vagy többféle olaj keveréke)
- lépés 1Vágjuk csíkokra a lilakáposztát. Sózzuk meg, majd 30 percig pihentessük egy szűrőedényben.
- lépés 2Nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, és töröljük szárazra egy konyharuhával.
- lépés 3Egy salátás tálban keverjük össze a mustárt, ecetet, olajat és a borsot. Figyelem, ne sózzuk meg! Öntsük bele a káposztát, a kukoricát és a felkockázott sajtot.
- lépés 4Keverjük össze, végül hűtve tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Expressz coleslaw saláta
A legtöbb amerikai káposztasaláta két zöldséggel, lilakáposztával és karalábéval készül. Ha megfelelő arányban és alaposan megfűszerezzük őket, rendkívül finom salátát kapunk!
Rakott káposzta lasagne módra készítve
Tudtuk, hogy a rakott káposztát lasagne módjára is elkészíthetjük? Gyorsabban megvagyunk vele és az is lehet, hogy jobban ízlik majd az egész családnak.
Thai stílusú rétegelt saláta
Thai stílusú rétegelt saláta mogyoróvajas öntettel, amit bárhova magunkkal vihetünk. Nem igényel semmilyen különleges, szezonális hozzávalót, ezért télen is elkészíthetjük.
Fedezze fel ezt is...