Lilakáposzta saláta kukoricával és Mimolette sajttal

Három szín, három összetevő = kész a finom saláta! Káposzta, kukorica és Mimolette sajt: mindössze ennyiből áll a legszínesebb őszi saláta, melynek elkészítéséhez egy kés is elegendő.
Könnyű
4 személy
10 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
egy fél lilakáposzta

1 285 g-os Bonduelle Gold Prémium kukorica

150 g mimolette (vagy vörös cheddar)

1 ek mustard

2 ek cider almaecet

4 ek olaj (repce, olíva, dió vagy többféle olaj keveréke)
hozzávalók 4 személyre
egy fél lilakáposzta

1 285 g-os Bonduelle Gold Prémium kukorica

150 g mimolette (vagy vörös cheddar)

1 ek mustard

2 ek cider almaecet

4 ek olaj (repce, olíva, dió vagy többféle olaj keveréke)

Termékajánlatunk a recepthez

Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Vágjuk csíkokra a lilakáposztát. Sózzuk meg, majd 30 percig pihentessük egy szűrőedényben.
  2. lépés 2
    Nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, és töröljük szárazra egy konyharuhával.
  3. lépés 3
    Egy salátás tálban keverjük össze a mustárt, ecetet, olajat és a borsot. Figyelem, ne sózzuk meg! Öntsük bele a káposztát, a kukoricát és a felkockázott sajtot.
  4. lépés 4
    Keverjük össze, végül hűtve tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Expressz coleslaw saláta

    A legtöbb amerikai káposztasaláta két zöldséggel, lilakáposztával és karalábéval készül. Ha megfelelő arányban és alaposan megfűszerezzük őket, rendkívül finom salátát kapunk!

  • Rakott káposzta lasagne módra készítve

    Tudtuk, hogy a rakott káposztát lasagne módjára is elkészíthetjük? Gyorsabban megvagyunk vele és az is lehet, hogy jobban ízlik majd az egész családnak.

  • Thai stílusú rétegelt saláta

    Thai stílusú rétegelt saláta mogyoróvajas öntettel, amit bárhova magunkkal vihetünk. Nem igényel semmilyen különleges, szezonális hozzávalót, ezért télen is elkészíthetjük.