A legtöbb amerikai káposztasaláta két zöldséggel, lilakáposztával és karalábéval készül. Ha megfelelő arányban és alaposan megfűszerezzük őket, rendkívül finom salátát kapunk!
Könnyű
4 személy
15 perc
1 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
150 g lilakáposzta
150 g karalábé
2 sárgarépa
2 ek majonéz
2 ek görög joghurt
2 ek mazsola
1 citrom leve
1 ek cukor
¼ tk finom só
hozzávalók 4 személyre
150 g lilakáposzta
150 g karalábé
2 sárgarépa
2 ek majonéz
2 ek görög joghurt
2 ek mazsola
1 citrom leve
1 ek cukor
¼ tk finom só
lépés 1
Szeleteljünk 150 g lilakáposztát vékony csíkokra egy éles késsel vagy mandolinnal. Keverjük össze a citromlevet 1 evőkanál cukorral és ¼ teáskanál finom sóval.
lépés 2
Öntsük a káposztára, és masszírozzuk bele a kezünkkel, hogy a zöldség megpuhuljon. Hagyjuk 1 órán át pácolódni a hűtőszekrényben.
lépés 3
Hámozzunk meg és reszeljünk le 150 g karalábét és 2 sárgarépát. Áztassunk forró vízbe 2 evőkanál mazsolát.
lépés 4
Keverjünk össze 3 púpozott evőkanál majonézt 3 evőkanál görög joghurttal.
lépés 5
Csepegtessük le a lilakáposztát, majd keverjük össze a többi reszelt zöldséggel és a lecsepegtetett mazsolával. Adjuk hozzá a szószt, alaposan keverjük össze és frissen fogyasszuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Thai stílusú rétegelt saláta
Thai stílusú rétegelt saláta mogyoróvajas öntettel, amit bárhova magunkkal vihetünk. Nem igényel semmilyen különleges, szezonális hozzávalót, ezért télen is elkészíthetjük.
Lilakáposzta saláta kukoricával és Mimol...
Három szín, három összetevő = kész a finom saláta! Káposzta, kukorica és Mimolette sajt: mindössze e...
Rakott káposzta lasagne módra készítve
Tudtuk, hogy a rakott káposztát lasagne módjára is elkészíthetjük? Gyorsabban megvagyunk vele és az ...