Thai stílusú rétegelt saláta

Thai stílusú rétegelt saláta mogyoróvajas öntettel, amit bárhova magunkkal vihetünk. Nem igényel semmilyen különleges, szezonális hozzávalót, ezért télen is elkészíthetjük.
Könnyű
4 személy
25 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

negyed lilakáposzta

1 répa

1 kígyóuborka

10 dkg quinoa

5 dkg sós földimogyoró

2 cm gyömbér

1 kis marék szezámmag

3 ek mogyoróvaj

1 ek méz

5 ek rizsecet

2 ek szójaszósz

1 ek mogyoróolaj vagy szezámolaj

friss koriander
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

negyed lilakáposzta

1 répa

1 kígyóuborka

10 dkg quinoa

5 dkg sós földimogyoró

2 cm gyömbér

1 kis marék szezámmag

3 ek mogyoróvaj

1 ek méz

5 ek rizsecet

2 ek szójaszósz

1 ek mogyoróolaj vagy szezámolaj

friss koriander

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    Öblítsük át a quinoát és tegyük fel főni bő, forró vízbe. 10-15 perc elteltével szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
  2. lépés 2
    Az öntetet egy zárható üvegben állítsuk össze: tegyük bele a mogyoró- vagy szezámolajat, a mogyoróvajat, mézet, rizsecetet, szójaszószt, reszeljük bele a gyömbért és jól rázzuk össze.
  3. lépés 3
    A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra, majd állítsuk össze a salátát: öntsük alulra a quinoát, erre jöhet a csicseriborsó, majd a lilakáposzta, a répa és az uborka. Öntsük rá az öntetet és végül szórjuk meg a friss korianderrel, durvára vágott mogyoróval és szezámmaggal. Fogyasztás előtt alaposan rázzuk össze a salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával

    Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával

    Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.

  • Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.

  • Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.