Hűsítő, pink színű céklaleves kaporral, joghurttal, keménytojással és fűszeres, pirított csicseriborsó levesbetéttel. A lengyelek kedvelt levesét langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
fél kg cékla
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
fél kígyóuborka
1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma
3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)
5 dl kefír
1-2 ek. cukor
4 tojás
1 csokor kapor
koriandermag
cayenne bors
őrölt és egész római kömény
só
bors
hozzávalók 4 személyre
fél kg cékla
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
fél kígyóuborka
1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma
3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)
5 dl kefír
1-2 ek. cukor
4 tojás
1 csokor kapor
koriandermag
cayenne bors
őrölt és egész római kömény
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
A céklát hámozzuk meg és vágjuk apró kockára vagy reszeljük le, majd főzzük annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá ½ tk egész rómaiköményt és ½ tk koriandermagot, majd a cukrot is szórjuk bele. Kb. 15 perc alatt puhára fő.
lépés 2
A csicseriborsót szűrjük le és terítsük ki egy tepsin, itassuk le róla a nedvességet, majd forgassuk össze olívaolajjal és sóval, majd helyezzük a 200 fokos sütőbe. Süssük, amíg szép aranybarna színt kap, majd szórjuk meg finoman cayenne borssal és őrölt római köménnyel és süssük további 1-2 percig.
lépés 3
Reszeljük egy nagy tálba a kétféle uborkát, vágjuk apróra a hagymát és öntsük hozzá a kefírt. Ha a cékla elkészült, öntsük hozzá azt is a főzőlével együtt.
lépés 4
Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot és keverjük össze, majd legalább fél órára tegyük hűtőbe.
lépés 5
A tojásokat 10 perc alatt főzzük keményre és tálaláskor helyezzünk szeleteket a levesre, valamint szórjuk meg a fűszeres csicseriborsóval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...