Lengyel céklaleves (Chlodnik)
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
fél kígyóuborka
1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma
3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)
5 dl kefír
1-2 ek. cukor
4 tojás
1 csokor kapor
koriandermag
cayenne bors
őrölt és egész római kömény
só
bors
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
fél kígyóuborka
1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma
3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)
5 dl kefír
1-2 ek. cukor
4 tojás
1 csokor kapor
koriandermag
cayenne bors
őrölt és egész római kömény
só
bors
- lépés 1A céklát hámozzuk meg és vágjuk apró kockára vagy reszeljük le, majd főzzük annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá ½ tk egész rómaiköményt és ½ tk koriandermagot, majd a cukrot is szórjuk bele. Kb. 15 perc alatt puhára fő.
- lépés 2A csicseriborsót szűrjük le és terítsük ki egy tepsin, itassuk le róla a nedvességet, majd forgassuk össze olívaolajjal és sóval, majd helyezzük a 200 fokos sütőbe. Süssük, amíg szép aranybarna színt kap, majd szórjuk meg finoman cayenne borssal és őrölt római köménnyel és süssük további 1-2 percig.
- lépés 3Reszeljük egy nagy tálba a kétféle uborkát, vágjuk apróra a hagymát és öntsük hozzá a kefírt. Ha a cékla elkészült, öntsük hozzá azt is a főzőlével együtt.
- lépés 4Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot és keverjük össze, majd legalább fél órára tegyük hűtőbe.
- lépés 5A tojásokat 10 perc alatt főzzük keményre és tálaláskor helyezzünk szeleteket a levesre, valamint szórjuk meg a fűszeres csicseriborsóval.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.