Lengyel céklaleves (Chlodnik)

Hűsítő, pink színű céklaleves kaporral, joghurttal, keménytojással és fűszeres, pirított csicseriborsó levesbetéttel. A lengyelek kedvelt levesét langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
fél kg cékla

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

fél kígyóuborka

1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma

3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)

5 dl kefír

1-2 ek. cukor

4 tojás

1 csokor kapor

koriandermag

cayenne bors

őrölt és egész római kömény



bors
hozzávalók 4 személyre
fél kg cékla

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

fél kígyóuborka

1 csokor újhagyma vagy 2 salotta hagyma

3 üveg Bonduelle csemegeuborka (5-8 cm)

5 dl kefír

1-2 ek. cukor

4 tojás

1 csokor kapor

koriandermag

cayenne bors

őrölt és egész római kömény



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    A céklát hámozzuk meg és vágjuk apró kockára vagy reszeljük le, majd főzzük annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá ½ tk egész rómaiköményt és ½ tk koriandermagot, majd a cukrot is szórjuk bele. Kb. 15 perc alatt puhára fő.
  2. lépés 2
    A csicseriborsót szűrjük le és terítsük ki egy tepsin, itassuk le róla a nedvességet, majd forgassuk össze olívaolajjal és sóval, majd helyezzük a 200 fokos sütőbe. Süssük, amíg szép aranybarna színt kap, majd szórjuk meg finoman cayenne borssal és őrölt római köménnyel és süssük további 1-2 percig.
  3. lépés 3
    Reszeljük egy nagy tálba a kétféle uborkát, vágjuk apróra a hagymát és öntsük hozzá a kefírt. Ha a cékla elkészült, öntsük hozzá azt is a főzőlével együtt.
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot és keverjük össze, majd legalább fél órára tegyük hűtőbe.
  5. lépés 5
    A tojásokat 10 perc alatt főzzük keményre és tálaláskor helyezzünk szeleteket a levesre, valamint szórjuk meg a fűszeres csicseriborsóval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli

    Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.