Lencsegolyók paradicsomos currys szószban
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 kis hagyma
2 ek. sűrített paradicsompüré
3-4 ek. liszt
2 ek. zsemlemorzsa
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. őrölt koriander
1 konzerv hámozott paradicsom
1 konzerv kókusztej
2 cm gyömbér
1 púpos tk. curry
1 tk. barnacukor
½ lime
barnarizs
1 csokor friss koriander
görög joghurt
só
bors
olaj
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 kis hagyma
2 ek. sűrített paradicsompüré
3-4 ek. liszt
2 ek. zsemlemorzsa
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. őrölt koriander
1 konzerv hámozott paradicsom
1 konzerv kókusztej
2 cm gyömbér
1 púpos tk. curry
1 tk. barnacukor
½ lime
barnarizs
1 csokor friss koriander
görög joghurt
só
bors
olaj
- lépés 1Tegyük a lecsöpögtetett lencsét egy késes robotgépbe, adjunk hozzá 2 gerezd reszelt fokhagymát, az őrölt római köményt és koriandert, valamint a füstölt pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk és pürésítsük.
- lépés 2Keverjük bele a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, hogy formázható állagú legyen.
- lépés 3Készítsünk belőle dió méretű golyókat és süssük meg forró serpenyőben egy kevés olajon. Ha elkészültek, tegyük egy tányérra őket.
- lépés 4Kezdjük el dinsztelni olajon az apróra vágott hagymát. 5 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a gyömbért. Pár perc kevergetés után szórjuk bele a curryt és keverjük el.
- lépés 5Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, az egész paradicsomokat nyomkodjuk szét, majd adjuk hozzá a kókusztejet és a barnacukrot is. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 6Helyezzük vissza a lencse golyókat és főzzük 10 percig.
- lépés 7Eközben főzzük meg a barnarizst.
- lépés 8Tálaláskor adjunk a krémes, paradicsomszószos lencse golyók mellé a főtt rizsből, szórjuk meg korianderrel és kanalazzunk rá joghurtot. Pár csepp lime lével kerekítsük le az ízeket.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.