Kuszkusz saláta spárgával és csicseriborsóval
1 csomag zöldspárga
10 dkg feta
1 kis lilahagyma
180 g kuszkusz
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
1 marék menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
1 csomag zöldspárga
10 dkg feta
1 kis lilahagyma
180 g kuszkusz
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
1 marék menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A kuszkuszt tegyük egy mélyebb tálba, adjunk hozzá egy nagy csipet sót és 1 kiskanál olívaolajat, majd öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy egy ujjnyira ellepje. Keverjük meg és fedjük le a tálat. 10 perc elteltével elkészült, keverjük át egy villával.
- lépés 2Ezalatt a spárgák fás végét törjük le, erre nem lesz szükségünk, majd a többit vágjuk fel nagyobb darabokra. Egy forró serpenyőben olívaolajon süssük-pároljuk meg a spárgát néhány perc alatt, közben sózzuk, borsozzuk meg.
- lépés 3Csavarjuk ki a citrom levét és reszeljük bele a fokhagymát. Vékony sugárban öntsünk hozzá 0,5 dl olívaolajat és közben kevergessük. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Tegyük egy nagy tálba a kuszkuszt, adjuk hozzá a spárgát, a vékonyan felszeletelt lilahagymát és a csicseriborsót. Tördeljük bele a fetát is.
- lépés 5A friss zöldfűszereket aprítsuk fel és keverjük a salátához a citromos öntettel együtt.
Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara börek
Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, vagy vendégváróként is tökéletes. A töltelék rétestésztába van csomagolva, „cigaretta” formára hajtogatva, majd kisütve. Joghurtba mártogatva különlegesen finom.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval
A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.