Kukoricás-garnélás chowder

Ha valami új receptre vágyunk, készítsük el az amerikaiak sűrű kukoricalevesét, a chowdert, hal helyett ezúttal garnélával. A kukorica mellett póréhagyma és krumpli adja a leves tartalmát, mely igazi családi kedvenc lehet.
Könnyű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

20 dkg garnéla

3 közepes burgonya

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

1 l alaplé

1 csokor petrezselyem

friss kakukkfű

2-3 babérlevél



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica

20 dkg garnéla

3 közepes burgonya

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

1 l alaplé

1 csokor petrezselyem

friss kakukkfű

2-3 babérlevél



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Karikázzuk fel a póréhagyma fehér részét és egy lábasban dinszteljük meg, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és kevergessük pár percig.
  2. lépés 2
    A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Öntsük a lábas tartalmához, sózzuk borsozzuk, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd öntsük fel az alaplével és főzzük meg. Pár szemet villával nyomkodjunk szét, ezzel sűrítve a levest.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a garnélát, kukoricát és öntsük fel a tejszínnel, majd főzzük össze.
  4. lépés 4
    Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csípős mexikói kukoricakrémleves

    Ha szeretjük a csípőset, hideg napokon fél óra ráfordítással melengető, sűrű levest készíthetünk Gold Chili kukoricából. Klasszikus recept, hozzá tortilla chips fogyasztása ajánlott.

  • Gombapörkölt gulyás módra

    Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.

  • Maradékmentő krokett

    Keltsük életre az ételmaradékokat: némi főtt zöldégből, egy kevéske brokkolival és néhány főtt krumplival finom kroketteket varázsolhatunk!