Ha valami új receptre vágyunk, készítsük el az amerikaiak sűrű kukoricalevesét, a chowdert, hal helyett ezúttal garnélával. A kukorica mellett póréhagyma és krumpli adja a leves tartalmát, mely igazi családi kedvenc lehet.
Karikázzuk fel a póréhagyma fehér részét és egy lábasban dinszteljük meg, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és kevergessük pár percig.
lépés 2
A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Öntsük a lábas tartalmához, sózzuk borsozzuk, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd öntsük fel az alaplével és főzzük meg. Pár szemet villával nyomkodjunk szét, ezzel sűrítve a levest.
lépés 3
Adjuk hozzá a garnélát, kukoricát és öntsük fel a tejszínnel, majd főzzük össze.
lépés 4
Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Csípős mexikói kukoricakrémleves
Ha szeretjük a csípőset, hideg napokon fél óra ráfordítással melengető, sűrű levest készíthetünk Gold Chili kukoricából. Klasszikus recept, hozzá tortilla chips fogyasztása ajánlott.
Gombapörkölt gulyás módra
Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus ...
Maradékmentő krokett
Keltsük életre az ételmaradékokat: némi főtt zöldégből, egy kevéske brokkolival és néhány főtt krump...