Ha szeretjük a csípőset, hideg napokon fél óra ráfordítással melengető, sűrű levest készíthetünk Gold Chili kukoricából. Klasszikus recept, hozzá tortilla chips fogyasztása ajánlott.
Könnyű
4 személy
40 perc
10 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Chili kukorica
1 hagyma
2 közepes méretű burgonya
2 gerezd fokhagyma
4 dl alaplé vagy víz
1 kis doboz tejföl
tortilla chips
friss koriander
só, bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Chili kukorica
1 hagyma
2 közepes méretű burgonya
2 gerezd fokhagyma
4 dl alaplé vagy víz
1 kis doboz tejföl
tortilla chips
friss koriander
só, bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
BONDUELLE GOLD CHILI
lépés 1
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre az olívaolajon 5- 10 perc alatt, kis lángon. Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockára, majd adjuk a hagymához, és pároljuk még pár percig. Adjuk hozzá az alaplevet vagy vizet, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
lépés 2
Szűrjük le a Bonduelle Gold Chili kukoricát, és adjuk a háromnegyedét a leveshez. Keverjük bele a tejfölt, majd botmixerrel pürésítsük a levest. Tálalásnál merjük ki a levest két mélytányérba, szórjuk meg a maradék kukoricával és az apróra vágott korianderrel, és kínáljunk hozzá tortilla chipset.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Háromféle mártogatós piknikre
Mentás zöldborsókrém, kukoricás-chilis tonhalkrém és egy fűszeres karfiolos krém recept friss, hasábokra vágott zöldségekkel és pitával. Kiváló hétvégi piknikhez vagy nagyobb társaságok vendégül látásához.
Chilis kukoricás mártogatós
Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstöl...
Cukkinis-kukoricás lepény joghurttal
Könnyen, nagyjából fél óra alatt összeüthető édes-sós snack recept joghurt mártogatóssal, amelynek e...