Chilis kukoricás mártogatós
Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstölt pirospaprikával, korianderrel, kurkumával, fokhagymával, illetve lime-mal ízesítjük. Az enyhén csípős, fűszeres recept tökéletes házi mártogatós tortilla chips-hez vagy zöldségekhez.
Könnyű
4 személy
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab
2 ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma reszelve
½ chili
½ lime
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
1 tk. kurkuma
só
bors
tortilla chips és/vagy hasábokra vágott zöldségek a tálaláshoz
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab
2 ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma reszelve
½ chili
½ lime
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
1 tk. kurkuma
só
bors
tortilla chips és/vagy hasábokra vágott zöldségek a tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab
2 ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma reszelve
½ chili
½ lime
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
1 tk. kurkuma
só
bors
tortilla chips és/vagy hasábokra vágott zöldségek a tálaláshoz
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini Fehérbab
2 ek. tejföl
1 gerezd fokhagyma reszelve
½ chili
½ lime
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
1 tk. kurkuma
só
bors
tortilla chips és/vagy hasábokra vágott zöldségek a tálaláshoz
- lépés 1Tegyünk félre 2 evőkanál kukoricát, a többit tegyük késes robotgépbe az összes többi hozzávalóval, kivéve a koriandert és a chilit. Sózzuk, borsozzuk és pürésítsük.
- lépés 2Adjuk hozzá a kimagozott és apróra vágott chilit, valamint a vágott koriandert és keverjük össze.
- lépés 3Tálaljuk a dipet tetején a félrerakott kukoricával és egy kevés korianderrel. Kínáljunk mellé tortilla chipset és/vagy hasábokra vágott zöldségeket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Vörösbab hummusz sült fokhagymával
A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.
Háromféle mártogatós piknikre
Mentás zöldborsókrém, kukoricás-chilis tonhalkrém és egy fűszeres karfiolos krém recept friss, hasábokra vágott zöldségekkel és pitával. Kiváló hétvégi piknikhez vagy nagyobb társaságok vendégül látásához.
Vörösbabos-paradicsomos taco tejföllel
Kiváló grill recept kerti partikra! A taco-ban lévő babos, paradicsomos, sajtos töltelék nem csak nagyon finom, de látványnak sem utolsó. Tálaláskor korianderrel és joghurttal tehetjük még frissebbé.
Fedezze fel ezt is...