Kardamomos csicseriborsó keksz

Egyszerű, gluténmentes keksz a kardamom különleges ízével és a tetején pisztáciával megszórva. Az eredeti perzsa recept alapján készült keksz jól illik kávé vagy tea mellé.
Könnyű
3 személy
20 perc
20 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

15 dkg liszt

10 dkg kristálycukor

1-2 tk. őrölt zöld kardamom

10 ml olívaolaj

½ ek. rózsavíz (opcionális)

1 csipet só

½ marék pucolt pisztácia

½ tk. szódabikarbóna
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

15 dkg liszt

10 dkg kristálycukor

1-2 tk. őrölt zöld kardamom

10 ml olívaolaj

½ ek. rózsavíz (opcionális)

1 csipet só

½ marék pucolt pisztácia

½ tk. szódabikarbóna
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    Tegyük a csicseriborsót késes robotgépbe és pürésítsük.
  3. lépés 3
    Keverjük hozzá az olívaolajat és a rózsavizet.
  4. lépés 4
    Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, cukrot, sót, kardamomot és a szódabikarbónát, majd ezt apránként dolgozzuk bele a csicseriborsós masszába.
  5. lépés 5
    A pisztáciát vágjuk durvára.
  6. lépés 6
    Egy tepsit borítsunk be sütőpapírral és a keksztésztából formázzunk diónyi golyókat, majd enyhén nyomjuk rá a tepsire, egymástól kellő távolságra.
  7. lépés 7
    A tetejére tegyünk a vágott pisztáciából, majd süssük kb. 20 percig, szép aranybarnára. Kínáljuk tea vagy kávé mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Portugál csicseriborsós tonhalsaláta

    Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.

  • Avokádós csicseriborsó mártogatós

    Gyönyörű színű, különösen krémes mártogatós recept avokádóval, csicseriborsóval, lime-mal és korianderrel. Szuper grill parti fogás, de sós krékerrel és zöldség hasábokkal fogyasztva is megállja a helyét könnyű uzsonnaként.

  • Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával

    Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.