Egyszerű, gluténmentes keksz a kardamom különleges ízével és a tetején pisztáciával megszórva. Az eredeti perzsa recept alapján készült keksz jól illik kávé vagy tea mellé.
Könnyű
3-4 személy
20 perc
20 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
15 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1-2 tk. őrölt zöld kardamom
10 ml olívaolaj
½ ek. rózsavíz (opcionális)
1 csipet só
½ marék pucolt pisztácia
½ tk. szódabikarbóna
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
15 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1-2 tk. őrölt zöld kardamom
10 ml olívaolaj
½ ek. rózsavíz (opcionális)
1 csipet só
½ marék pucolt pisztácia
½ tk. szódabikarbóna
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
lépés 2
Tegyük a csicseriborsót késes robotgépbe és pürésítsük.
lépés 3
Keverjük hozzá az olívaolajat és a rózsavizet.
lépés 4
Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, cukrot, sót, kardamomot és a szódabikarbónát, majd ezt apránként dolgozzuk bele a csicseriborsós masszába.
lépés 5
A pisztáciát vágjuk durvára.
lépés 6
Egy tepsit borítsunk be sütőpapírral és a keksztésztából formázzunk diónyi golyókat, majd enyhén nyomjuk rá a tepsire, egymástól kellő távolságra.
lépés 7
A tetejére tegyünk a vágott pisztáciából, majd süssük kb. 20 percig, szép aranybarnára. Kínáljuk tea vagy kávé mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Avokádós csicseriborsó mártogatós
Gyönyörű színű, különösen krémes mártogatós recept avokádóval, csicseriborsóval, lime-mal és koriand...
Grillezett halloumi nektarinos csicserib...
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyá...