1. >Receptek
  2. >Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval

Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval

Kecskesajtos, csicseriborsós és céklás saláta a francia konyha nagy kedvencével, vinagrette mártással. A zöldségek finom kombinációját a joghurt és kecskesajt krémessége koronázza meg.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
50 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 db Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv

6 db cékla

bébi római saláta

200 g natúr görög joghurt

1 ek méz

1 mk mustár

fél dl fehér balzsamecet

2 dl olívaolaj

só, bors

friss bazsalikom

1 gerezd fokhagyma

300 g natúr krémes kecskesajt
hozzávalók 4 személyre
1 db Bonduelle Vapeur csicseriborsó konzerv

6 db cékla

bébi római saláta

200 g natúr görög joghurt

1 ek méz

1 mk mustár

fél dl fehér balzsamecet

2 dl olívaolaj

só, bors

friss bazsalikom

1 gerezd fokhagyma

300 g natúr krémes kecskesajt
  1. lépés 1
    A céklákat folyó víz alatt megmossuk és levágjuk mindkét végét. A vágási felületre szórunk egy csipet sót és cukrot, majd alufóliába csomagolva 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a végén egy hústűt beleszúrva ellenőrizzük.
  2. lépés 2
    Közben elkészítjük a saláta többi elemét. Készítünk egy saláta öntetet, amihez a mustárt, a mézet és fél deci balzsamecetet egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk és botmixer vagy kézi habverő segítségével 2 dl olajat apránként adagolva készítünk egy vinegrett mártást. A legvégén a mártásba dobunk egy késsel éppen hogy csak megtört fokhagyma gerezdet.
  3. lépés 3
    A konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük. A csicseriborsót egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    A római salátát félbe vágjuk, és a csicseriborsóhoz használt serpenyőben megpirítjuk a saláta vágási felületét. A megpirított salátát még egyszer hosszában félbevágjuk és felkészülünk a tálaláshoz.
  5. lépés 5
    A céklákat kicsomagoljuk és kés vagy hámozó segítségével megpucoljuk (várjunk, amíg egy kicsit kihűl). A megpucolt céklákat nagyobb rusztikus darabokra vágjuk és bekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk.
  6. lépés 6
    Egy salátás tálba helyezzük az elnegyedelt bébi római salátákat és bekeverjük a vinegrett mártásunkkal, ezt követően hozzáadjuk a joghurtos cékláinkat és egy két apró mozdulattal megkeverjük.
  7. lépés 7
    A salátánk tetejét 1-2 csapott kanál kecskesajttal és a pirított csicseriborsóval koronázzuk meg. Díszítésképpen megszórjuk pár szép levél bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.

  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint száríto...

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...