Húsvéti töltött tojás kétféle változatban - zöldborsóval és lencsével
6 személy
50 perc
Hozzávalók
6 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur lencse
½ doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 tojás
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 + 3 ek. tejföl
1 ek. mustár
½ tk. füstölt paprika
3 ek. majonéz
petrezselyem
snidling
só, bors
½ doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 tojás
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 + 3 ek. tejföl
1 ek. mustár
½ tk. füstölt paprika
3 ek. majonéz
petrezselyem
snidling
só, bors
hozzávalók 6 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur lencse
½ doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 tojás
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 + 3 ek. tejföl
1 ek. mustár
½ tk. füstölt paprika
3 ek. majonéz
petrezselyem
snidling
só, bors
½ doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
10 tojás
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 + 3 ek. tejföl
1 ek. mustár
½ tk. füstölt paprika
3 ek. majonéz
petrezselyem
snidling
só, bors
- lépés 1A tojásokat tegyük egy lábosba és engedjünk rá annyi hideg vizet, ami 2-3 ujjnyira ellepi. Kezdjük el főzni a tojásokat, majd amikor a víz elkezd forrni, várjunk további 1 percet, majd zárjuk el a gázt és hagyjuk 10 percig a tojásokat a forró vízben. Az idő letelte után hideg vízben hűtsük le a tojásokat, majd pucoljuk meg azokat.
- lépés 2Egy serpenyőben, kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd a végén adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, várjunk 1 percet, majd tegyük félre hűlni.
- lépés 3A tojásokat vágjuk félbe és emeljük ki a sárgájukat.
- lépés 4A fele tojássárgáját tegyük egy mélyebb tányérba és adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, a lencsét, 3 evőkanál tejfölt, a mustárt, a füstölt pirosparikát, illetve sózzuk és borsozzuk, majd egy villa segítségével krémesítsük, keverjük össze alaposan.
- lépés 5A maradék tojássárgáját tegyük egy másik tálba, adjuk hozzá a zöldborsót, a majonézt, 3 evőkanál tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és egy villával ezt is krémesítsük.
- lépés 6A félbevágott tojások egyik felét egy kiskanál vagy habzsák segítségével töltsük meg a lencsés tojáskrémmel és díszítsük snidlinggel. A többi tojást töltsük meg a zöldborsós krémmel és díszítsük petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Krémes, majonézes krumplisaláta zöldborsóval és bacon-nel
Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval
Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.
Sült kelbimbó gratin
A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.
Fedezze fel ezt is...