Húsvéti töltött tojás kétféle változatban - zöldborsóval és lencsével

6 személy
50 perc
Hozzávalók
6 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur lencse

½ doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

10 tojás

1 kisebb hagyma

1 gerezd fokhagyma

3 + 3 ek. tejföl

1 ek. mustár

½ tk. füstölt paprika

3 ek. majonéz

petrezselyem

snidling

só, bors
hozzávalók 6 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur lencse

½ doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

10 tojás

1 kisebb hagyma

1 gerezd fokhagyma

3 + 3 ek. tejföl

1 ek. mustár

½ tk. füstölt paprika

3 ek. majonéz

petrezselyem

snidling

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur lencse
  1. lépés 1
    A tojásokat tegyük egy lábosba és engedjünk rá annyi hideg vizet, ami 2-3 ujjnyira ellepi. Kezdjük el főzni a tojásokat, majd amikor a víz elkezd forrni, várjunk további 1 percet, majd zárjuk el a gázt és hagyjuk 10 percig a tojásokat a forró vízben. Az idő letelte után hideg vízben hűtsük le a tojásokat, majd pucoljuk meg azokat.
  2. lépés 2
    Egy serpenyőben, kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd a végén adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, várjunk 1 percet, majd tegyük félre hűlni.
  3. lépés 3
    A tojásokat vágjuk félbe és emeljük ki a sárgájukat.
  4. lépés 4
    A fele tojássárgáját tegyük egy mélyebb tányérba és adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, a lencsét, 3 evőkanál tejfölt, a mustárt, a füstölt pirosparikát, illetve sózzuk és borsozzuk, majd egy villa segítségével krémesítsük, keverjük össze alaposan.
  5. lépés 5
    A maradék tojássárgáját tegyük egy másik tálba, adjuk hozzá a zöldborsót, a majonézt, 3 evőkanál tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és egy villával ezt is krémesítsük.
  6. lépés 6
    A félbevágott tojások egyik felét egy kiskanál vagy habzsák segítségével töltsük meg a lencsés tojáskrémmel és díszítsük snidlinggel. A többi tojást töltsük meg a zöldborsós krémmel és díszítsük petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Krémes, majonézes krumplisaláta zöldborsóval és bacon-nel

  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

  • Sült kelbimbó gratin

    A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.