Krémes, majonézes krumplisaláta zöldborsóval és bacon-nel

6 személy
50 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 kg kifliburgonya

20 dkg kockázott bacon

1 lilahagyma

3 szál zellerszár

2 dl tejföl

5 ek majonéz

2 tk dijoni mustár

2 tk fehérborecet

1 tk pirospaprika

½ tk fokhagymapor

1 citrom reszelt héja

1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem

só, bors

olívaolaj

tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 kg kifliburgonya

20 dkg kockázott bacon

1 lilahagyma

3 szál zellerszár

2 dl tejföl

5 ek majonéz

2 tk dijoni mustár

2 tk fehérborecet

1 tk pirospaprika

½ tk fokhagymapor

1 citrom reszelt héja

1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem

só, bors

olívaolaj

tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
  1. lépés 1
    A megmosott kifliburgonyát főzzük meg sós vízben, majd hűtsük le hideg vízben, és vágjuk nagyobb darabokra.
  2. lépés 2
    A felkockázott bacont kevés olívaolajon süssük ropogósra, majd tegyük félre.
  3. lépés 3
    A zöldborsót 3 percig főzzük sós, lobogó vízben, majd szűrjük le és tegyük félre.
  4. lépés 4
    Daraboljuk fel a zellerszárat, karikázzuk fel a lilahagymát, aprítsuk fel a zöldfűszereket.
  5. lépés 5
    Készítsük el a majonézes öntetet: keverjük össze egy nagyobb tálban a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, adjuk hozzá az aprított zöldfűszereket, a pirospaprikát és a fokhagymaport. Reszeljük bele a citrom héját és sózzuk, borsozzuk.
  6. lépés 6
    Óvatos mozdulatokkal keverjük össze a főtt burgonyát a majonézes öntettel és a zöldborsóval, majd tegyük át egy nagyobb tálaló tányérra. Szórjuk meg a bacon-nel, a zellerszárral és tegyük rá a lilahagymát is.
  7. lépés 7
    Tálaláskor díszítsük a majonézes zöldborsós burgonyasalátát főtt tojással és további zöldfűszerrel, kínáljunk mellé rozskenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Húsvéti töltött tojás kétféle változatban - zöldborsóval és lencsével

  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

  • Sült kelbimbó gratin

    A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.