Padlizsános-csicseriborsós shakshuka tojással

Ne hagyjuk ki ezt a brunch ötletet! Turbózzuk fel a közel-keleti lecsót, próbáljuk ki krémes, sült padlizsánnal és csicseriborsóval! Kovászos kenyérrel tálalva ellenállhatatlanul finom.
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bon Menu Marocco

1 padlizsán

100 g bébispenót

4 tojás

100 g feta

1 csokor petrezselyem

kovászos kenyér

2 gerezd fokhagyma

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bon Menu Marocco

1 padlizsán

100 g bébispenót

4 tojás

100 g feta

1 csokor petrezselyem

kovászos kenyér

2 gerezd fokhagyma

olívaolaj



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Bon Menu Marocco
  1. lépés 1
    A padlizsánt vágjuk fel egész apró kockákra. Egy sütőbe is tehető serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, majd a vége felé adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a Bon Menu Marocco-t és melegítsük össze, majd keverjük bele a bébispenótot is.
  3. lépés 3
    Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. lépés 4
    Alakítsunk ki 4 mélyedést és üssük bele egyesével a tojásokat, majd helyezzük a sütőbe 10-15 percre.
  5. lépés 5
    Mikor megsültek a tojások, vegyük ki, morzsoljunk rá fetát és szórjuk meg aprított, friss petrezselyemmel.
  6. lépés 6
    Tálaláskor kínáljunk mellé kovászos kenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

  • Fűszeres lencseraguval töltött padlizsán

    Ízletes indiai currys lencseragu padlizsánba töltve. A tetejére parmezános, fokhagymás, petrezselymes panko morzsát szórunk, majd visszatesszük a sütőbe, amíg kicsit megpirul a teteje. Mellé joghurtot és pitát kínáljunk.

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.