Pinterest

Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó

400 g burgonya

5 dkg vaj

1 tojássárgája

70 g parmezán reszelve

1 kis csokor petrezselyem

1 kis csokor snidling

4 ek. liszt

5 ek. + 50 g zsemlemorzsa

szerecsendió

só, bors
hozzávalók 4 személyre
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó

400 g burgonya

5 dkg vaj

1 tojássárgája

70 g parmezán reszelve

1 kis csokor petrezselyem

1 kis csokor snidling

4 ek. liszt

5 ek. + 50 g zsemlemorzsa

szerecsendió

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsóVapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
  1. lépés 1
    A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra és főzzük puhára sós vízben, majd szűrjük le. Adjuk a főtt burgonyához a vajat, majd krumplinyomóval törjük össze, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük el és hagyjuk kissé kihűlni.
  2. lépés 2
    Adjuk a zöldborsós krumplipüréhez a tojássárgáját, a parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a lisztet, reszeljük bele a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá annyi, kb. 5 evőkanálnyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható masszát kapjunk. Keverjük át alaposan.
  3. lépés 3
    Melegítsük elő az air fryert 200 fokra.
  4. lépés 4
    Kézzel készítsünk kroketteket a krumplis masszából és forgassuk zsemlemorzsába, majd kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
  5. lépés 5
    Tálaljuk frissen, melegen, kínáljunk mellé majonézt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

  • Sült kelbimbó gratin

    Sült kelbimbó gratin

    A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.