Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g burgonya
5 dkg vaj
1 tojássárgája
70 g parmezán reszelve
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor snidling
4 ek. liszt
5 ek. + 50 g zsemlemorzsa
szerecsendió
só, bors
400 g burgonya
5 dkg vaj
1 tojássárgája
70 g parmezán reszelve
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor snidling
4 ek. liszt
5 ek. + 50 g zsemlemorzsa
szerecsendió
só, bors
hozzávalók 4 személyre
200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g burgonya
5 dkg vaj
1 tojássárgája
70 g parmezán reszelve
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor snidling
4 ek. liszt
5 ek. + 50 g zsemlemorzsa
szerecsendió
só, bors
400 g burgonya
5 dkg vaj
1 tojássárgája
70 g parmezán reszelve
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor snidling
4 ek. liszt
5 ek. + 50 g zsemlemorzsa
szerecsendió
só, bors
- lépés 1A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra és főzzük puhára sós vízben, majd szűrjük le. Adjuk a főtt burgonyához a vajat, majd krumplinyomóval törjük össze, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük el és hagyjuk kissé kihűlni.
- lépés 2Adjuk a zöldborsós krumplipüréhez a tojássárgáját, a parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a lisztet, reszeljük bele a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá annyi, kb. 5 evőkanálnyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható masszát kapjunk. Keverjük át alaposan.
- lépés 3Melegítsük elő az air fryert 200 fokra.
- lépés 4Kézzel készítsünk kroketteket a krumplis masszából és forgassuk zsemlemorzsába, majd kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
- lépés 5Tálaljuk frissen, melegen, kínáljunk mellé majonézt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval
Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.
Sült kelbimbó gratin
A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.
Fedezze fel ezt is...