lépés 1
A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra és főzzük puhára sós vízben, majd szűrjük le. Adjuk a főtt burgonyához a vajat, majd krumplinyomóval törjük össze, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük el és hagyjuk kissé kihűlni.
lépés 2
Adjuk a zöldborsós krumplipüréhez a tojássárgáját, a parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a lisztet, reszeljük bele a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá annyi, kb. 5 evőkanálnyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható masszát kapjunk. Keverjük át alaposan.
lépés 3
Melegítsük elő az air fryert 200 fokra.
lépés 4
Kézzel készítsünk kroketteket a krumplis masszából és forgassuk zsemlemorzsába, majd kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
lépés 5
Tálaljuk frissen, melegen, kínáljunk mellé majonézt.