Sült kelbimbó gratin
A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle fagyasztott kelbimbó
2 dl tejszín
1,5 dl tej
3 dkg vaj
1 ek liszt
5 dkg parmezán
15 dkg cheddar vagy más sajt reszelve
10 dkg panko morzsa
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
szerecsendió
chilipehely
só, bors
2 dl tejszín
1,5 dl tej
3 dkg vaj
1 ek liszt
5 dkg parmezán
15 dkg cheddar vagy más sajt reszelve
10 dkg panko morzsa
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
szerecsendió
chilipehely
só, bors
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle fagyasztott kelbimbó
2 dl tejszín
1,5 dl tej
3 dkg vaj
1 ek liszt
5 dkg parmezán
15 dkg cheddar vagy más sajt reszelve
10 dkg panko morzsa
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
szerecsendió
chilipehely
só, bors
2 dl tejszín
1,5 dl tej
3 dkg vaj
1 ek liszt
5 dkg parmezán
15 dkg cheddar vagy más sajt reszelve
10 dkg panko morzsa
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
szerecsendió
chilipehely
só, bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2A kelbimbót tegyük egy sütőtálba 1 rétegben, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg a chili pehellyel, sózzuk, borsozzuk és tegyük be a sütőbe kb. 20 percre, amíg megsül.
- lépés 3Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, reszeljük bele a fokhagymát, öntsük bele a tejszínt és a tejet, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Amikor forró a tejszínes keverék, tegyük bele a spenótot és keverjük bele. Várjuk meg, amíg összesnek a levelek, majd adjuk hozzá a reszelt cheddart és reszeljünk bele szerecsendiót. Amikor a sajt elolvadt, adjuk hozzá a lisztet, keverjük el és öntsük a spenótos sajtos tejszínt a megsült kelbimbóra.
- lépés 5Szórjuk meg a tetejét a panko morzsával és reszelt parmezánnal, sózzuk, borsozzuk és süssük tovább, amíg az étel készre sül.
Fedezze fel ezt is...