Fűszeres lencseraguval töltött padlizsán

Ízletes indiai currys lencseragu padlizsánba töltve. A tetejére parmezános, fokhagymás, petrezselymes panko morzsát szórunk, majd visszatesszük a sütőbe, amíg kicsit megpirul a teteje. Mellé joghurtot és pitát kínáljunk.
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu India

1 paradicsom konzerv

2 padlizsán

80 g panko morzsa

80 g parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

natúr joghurt

pita

olívaolaj

só és bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Bon Menu India

1 paradicsom konzerv

2 padlizsán

80 g panko morzsa

80 g parmezán

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

natúr joghurt

pita

olívaolaj

só és bors

Termékajánlatunk a recepthez

Bon Menu India
  1. lépés 1
    A padlizsánokat vágjuk félbe és vékonyan irdaljuk be. Öntsük rá olívaolajat és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a 180 fokos sütőbe kb. 25 percre.
  2. lépés 2
    Reszeljük le a parmezánt és keverjük össze a panko morzsával. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Mikor megsült a padlizsán, vegyük ki a sütőből és kanalazzuk rá a lencseragut. Szórjuk meg a parmezános morzsával és tegyük vissza a sütőbe további 10 percre, hogy aranybarna színt kapjon.
  4. lépés 4
    Tálaláskor kínáljunk mellé joghurtot és pitát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

  • Padlizsános-csicseriborsós shakshuka tojással

    Ne hagyjuk ki ezt a brunch ötletet! Turbózzuk fel a közel-keleti lecsót, próbáljuk ki krémes, sült padlizsánnal és csicseriborsóval! Kovászos kenyérrel tálalva ellenállhatatlanul finom.

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.