Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval
A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.
Könnyű
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó
1 padlizsán
150 g feta
150 g koktélparadicsom
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 lime
½ tk. őrölt szumák
só
bors
olívaolaj
1 padlizsán
150 g feta
150 g koktélparadicsom
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 lime
½ tk. őrölt szumák
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó
1 padlizsán
150 g feta
150 g koktélparadicsom
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 lime
½ tk. őrölt szumák
só
bors
olívaolaj
1 padlizsán
150 g feta
150 g koktélparadicsom
1 lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 lime
½ tk. őrölt szumák
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk le a padlizsán két végét és hosszában szeleteljük fel ujjnyi vastagon. Kenjük meg olívaolajjal a szeleteket és forró grill serpenyőben süssük meg mindkét oldalukat, hogy a belsejük krémes legyen.
- lépés 2Vágjuk félbe a koktélparadicsomot, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt lilahagymát, valamint a csicseriborsót. Szórjuk bele a vágott petrezselymet és morzsoljuk bele a fetát.
- lépés 3Mikor megsült a padlizsán, adjuk a salátához.
- lépés 4Facsarjuk ki a lime levét és reszeljük bele a fokhagymát. Szórjuk bele a szumákot, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Kevergetés mellett, vékony sugárban öntsünk hozzá olívaolajat. Csorgassuk a dresszinget a salátára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és kápiapaprikával
Recepteket keresünk a nyári grillezéshez? Készítsünk finom padlizsánsalátát csicseriborsóval és kápiapaprikával! Színes, vitaminokkal teli étel a napsütéses napokon!
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.
Fedezze fel ezt is...