Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval

A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.
Könnyű
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

1 padlizsán

150 g feta

150 g koktélparadicsom

1 lilahagyma

1 nagy csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 lime

½ tk. őrölt szumák



bors

olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

1 padlizsán

150 g feta

150 g koktélparadicsom

1 lilahagyma

1 nagy csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 lime

½ tk. őrölt szumák



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    Vágjuk le a padlizsán két végét és hosszában szeleteljük fel ujjnyi vastagon. Kenjük meg olívaolajjal a szeleteket és forró grill serpenyőben süssük meg mindkét oldalukat, hogy a belsejük krémes legyen.
  2. lépés 2
    Vágjuk félbe a koktélparadicsomot, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt lilahagymát, valamint a csicseriborsót. Szórjuk bele a vágott petrezselymet és morzsoljuk bele a fetát.
  3. lépés 3
    Mikor megsült a padlizsán, adjuk a salátához.
  4. lépés 4
    Facsarjuk ki a lime levét és reszeljük bele a fokhagymát. Szórjuk bele a szumákot, sózzuk, borsozzuk és jól keverjük össze. Kevergetés mellett, vékony sugárban öntsünk hozzá olívaolajat. Csorgassuk a dresszinget a salátára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és kápiapaprikával

    Recepteket keresünk a nyári grillezéshez? Készítsünk finom padlizsánsalátát csicseriborsóval és kápiapaprikával! Színes, vitaminokkal teli étel a napsütéses napokon!

  • Portugál csicseriborsós tonhalsaláta

    Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.

  • Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával

    Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.