Grillezett csirkemell csicseriborsós salátával
1 csirkemell filé
1 kisebb ananász
1 doboz bébi spenót
15 dkg áfonya
1 avokádó
10 dkg krémes kecskesajt
1 kisebb lilahagyma
olívaolaj
3 dkg vaj
balzsamecet
só
bors
1 csirkemell filé
1 kisebb ananász
1 doboz bébi spenót
15 dkg áfonya
1 avokádó
10 dkg krémes kecskesajt
1 kisebb lilahagyma
olívaolaj
3 dkg vaj
balzsamecet
só
bors
- lépés 1A csirkét vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben a vaj és olívaolaj keverékén süssük aranybarnára, majd pihentessük.
- lépés 2Az ananász két végét vágjuk le, majd hosszában körbe haladva vágjuk le a héját. Negyedeljük hosszában és vágjuk ki a kemény középső részét, szeleteljük fel. Egy forró grillserpenyőben grillezzük meg az ananászszeleteket.
- lépés 3A lilahagymát vágjuk kockára, az avokádót magozzuk ki és szeleteljük fel és tegyük salátástálba.
- lépés 4Adjuk hozzá a leöblített csicseriborsót, a spenótot, az áfonyát és az ananászt.
- lépés 5A csirkét vágjuk fel csíkokra és adjuk a salátához. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd finoman keverjük össze.
- lépés 6Morzsoljuk a tetejére a kecskesajtot.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.