Grillezett csirkemell csicseriborsós salátával

A textúrájában és ízeiben is izgalmas, látványos gyümölcsös saláta tökéletes könnyű, nyári ebédnek. Szuperegészséges, szuper színes recept, mellyel nagy sikert arathatunk egy grill parti vagy baráti összejövetel alkalmával.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 csirkemell filé

1 kisebb ananász

1 doboz bébi spenót

15 dkg áfonya

1 avokádó

10 dkg krémes kecskesajt

1 kisebb lilahagyma

olívaolaj

3 dkg vaj

balzsamecet



bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 csirkemell filé

1 kisebb ananász

1 doboz bébi spenót

15 dkg áfonya

1 avokádó

10 dkg krémes kecskesajt

1 kisebb lilahagyma

olívaolaj

3 dkg vaj

balzsamecet



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    A csirkét vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben a vaj és olívaolaj keverékén süssük aranybarnára, majd pihentessük.
  2. lépés 2
    Az ananász két végét vágjuk le, majd hosszában körbe haladva vágjuk le a héját. Negyedeljük hosszában és vágjuk ki a kemény középső részét, szeleteljük fel. Egy forró grillserpenyőben grillezzük meg az ananászszeleteket.
  3. lépés 3
    A lilahagymát vágjuk kockára, az avokádót magozzuk ki és szeleteljük fel és tegyük salátástálba.
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá a leöblített csicseriborsót, a spenótot, az áfonyát és az ananászt.
  5. lépés 5
    A csirkét vágjuk fel csíkokra és adjuk a salátához. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd finoman keverjük össze.
  6. lépés 6
    Morzsoljuk a tetejére a kecskesajtot.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.