Nem kell bepiszkolni az összes serpenyőt, hogy elkészítsük ezt a finom burgonyás receptet: a sütőben sült gnocchi rendkívül egyszerű, ahol a paradicsomot, a zöldborsót és a zöldbabot tetszőlegesen variálhatjuk. Ha a főtt gnocchit kissé ízetlennek találjuk, értékelni fogjuk ezt a könnyen elkészíthető változatot, amelyben a zöldségek és a gnocchi együtt sülnek a sütőben. Csak tudni kell, hogyan kombináljuk a hozzávalókat! Ha szeretjük a gratin-t, íme, egy egyszerű trükk. Csökkentsük a főzési időt 15 percre, és szórjuk meg a gnocchit tetszés szerinti reszelt sajttal (parmezán, gruyère, mozzarella stb.), mielőtt további 5-10 percig sütnénk, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Vagy ragadjuk meg az alkalmat, és adjunk hozzá 2-3 evőkanál olasz paradicsomszószt vagy házi készítésű pizzaszószt, hogy a gnocchi puha maradjon. Így lesz a sütőben sütött gnocchiból gratin recept! További tippek: az olívaolajat cseréljük ki apró vajdarabkákra a finom, diós íz érdekében, és főzés után adjunk hozzá friss fűszernövényeket (snidling, petrezselyem, bazsalikom)
Ősszel csiperke gombát, bacont vagy egy kis főtt sonkát, valamint apróra vágott diót is tehetünk bele, hogy ropogós legyen. További ötletek télre: készítsük el tartiflette stílusban, gratinban reblochon sajttal és baconnel, croque módra, sonkával és gruyère-rel vagy akár pizza stílusban paradicsomszósszal, mozzarellával és oregánóval. Egy jó zöldséglevessel vagy egy finom zöldsalátával ez a sütőben sült gnocchi gyorsan elcsábítja a kicsi tészta imádókat és a felnőtt gratin rajongókat.