1. >Receptek
  2. >Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta

Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta

A klasszikus fogással ellentétben ez a tésztasaláta cukkini pestóval készül, és zsenge zöldbabbal, valamint grillezett cukkinivel egészül ki. Krémes textúráját a cukkinis-parmezános-citrusos szósznak köszönheti, ami nyári hangulatot kölcsönöz a receptnek.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur egész zöldbab

3 közepes cukkini

2 gerezd fokhagyma

1 citrom

5 dkg parmezán

1 csokor bazsalikom (pár levél maradjon a tálaláshoz)

5 dkg fenyőmag

350 g fusilli vagy más tészta

chili pehely

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur egész zöldbab

3 közepes cukkini

2 gerezd fokhagyma

1 citrom

5 dkg parmezán

1 csokor bazsalikom (pár levél maradjon a tálaláshoz)

5 dkg fenyőmag

350 g fusilli vagy más tészta

chili pehely

olívaolaj



bors
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Vapeur gőzben párolt egész zöldbab
  1. lépés 1
    A cukkinit vágjuk fel kb. fél centis szeletekre és grillserpenyőben vagy sütőben (grill fokozat), kevés olívaolajjal meglocsolva mindkét oldalát süssük aranybarnára.
  2. lépés 2
    Ezidő alatt főzzük meg a tésztát és száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot.
  3. lépés 3
    Egy cukkininyi grillezett cukkinit tegyünk félre (ez ilyen formában kerül majd a tésztára), a többit pedig pürésítsük késes aprítóban a fokhagymával, parmezánnal, bazsalikommal, a pirított fenyőmag felével, a citrom levével, olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    A tésztát keverjük össze a krémes mártással és a félrerakott grillezett cukkinikkel, majd adjuk hozzá a Bonduelle Vapeur zöldbabot is.
  5. lépés 5
    Tálaláskor szórjuk meg a maradék fenyőmaggal, kevés reszelt parmezánnal és pár levél friss bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tagliatelle citrommal, parmezánnal és zö...

    A fáradt, rohanós napok megváltója lehet ez a tészta, amely villámgyorsan elkészül! Csupán pár alapanyag szükséges hozzá, és máris kész az ízletes, húsmentes vacsora!

  • Gnocchi sült zöldségekkel

    Vége a nyárnak, de még mindig Olaszországba vágyunk? Szívesen felfedeznénk minden egyes szegletét és...

  • Penne zöldbabbal, borsóval és spárgával

    Vajon honnan származik ez a tésztaétel? Természetesen Olaszországból! A zöldségeket tésztával a lege...