Gnocchi sült zöldségekkel





300 g fagyasztott Bonduelle zöldbab
300 g fagyasztott Bonduelle zöldborsó
200 g koktélparadicsom
1 vöröshagyma
3 ek olívaolaj
2 szár friss bazsalikom
50 g parmezán vagy egyéb kemény sajt
só, bors
300 g fagyasztott Bonduelle zöldbab
300 g fagyasztott Bonduelle zöldborsó
200 g koktélparadicsom
1 vöröshagyma
3 ek olívaolaj
2 szár friss bazsalikom
50 g parmezán vagy egyéb kemény sajt
só, bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180 ° C -ra. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát. Oszlassuk el a gnocchit egyenletes rétegben egy nagy tepsiben vagy sütőtálban.
- lépés 2Szórjuk meg a hagymával, és adjuk hozzá a koktélparadicsomokat. Locsoljuk meg egy nagy adag olívaolajjal, és alaposan keverjünk össze mindent. Süssük 10 percig.
- lépés 3Vegyük ki a gnocchit a sütőből. Adjuk hozzá a zöldbabot és a borsót. Keverjük össze a tepsi tartalmát, majd süssük további 10 percig.
- lépés 4A megsült gnocchit osszuk el négy tányér között, végül fűszerezzük sóval, borssal, díszítsük bazsalikomlevéllel és egy kevés reszelt parmezánnal.
Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta
A klasszikus fogással ellentétben ez a tésztasaláta cukkini pestóval készül, és zsenge zöldbabbal, valamint grillezett cukkinivel egészül ki. Krémes textúráját a cukkinis-parmezános-citrusos szósznak köszönheti, ami nyári hangulatot kölcsönöz a receptnek.
Garnélás-mangós saláta zöldbabbal
Üdítő és tápanyagokban gazdag recept rengeteg mentával a forró nyári napokra, amely a gondtalan és ízletes élményekkel teli tengerparti nyaralásokat idézi fel bennünk.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
További tippek
Nem kell bepiszkolni az összes serpenyőt, hogy elkészítsük ezt a finom burgonyás receptet: a sütőben sült gnocchi rendkívül egyszerű, ahol a paradicsomot, a zöldborsót és a zöldbabot tetszőlegesen variálhatjuk. Ha a főtt gnocchit kissé ízetlennek találjuk, értékelni fogjuk ezt a könnyen elkészíthető változatot, amelyben a zöldségek és a gnocchi együtt sülnek a sütőben. Csak tudni kell, hogyan kombináljuk a hozzávalókat! Ha szeretjük a gratin-t, íme, egy egyszerű trükk. Csökkentsük a főzési időt 15 percre, és szórjuk meg a gnocchit tetszés szerinti reszelt sajttal (parmezán, gruyère, mozzarella stb.), mielőtt további 5-10 percig sütnénk, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Vagy ragadjuk meg az alkalmat, és adjunk hozzá 2-3 evőkanál olasz paradicsomszószt vagy házi készítésű pizzaszószt, hogy a gnocchi puha maradjon. Így lesz a sütőben sütött gnocchiból gratin recept! További tippek: az olívaolajat cseréljük ki apró vajdarabkákra a finom, diós íz érdekében, és főzés után adjunk hozzá friss fűszernövényeket (snidling, petrezselyem, bazsalikom)
Ősszel csiperke gombát, bacont vagy egy kis főtt sonkát, valamint apróra vágott diót is tehetünk bele, hogy ropogós legyen. További ötletek télre: készítsük el tartiflette stílusban, gratinban reblochon sajttal és baconnel, croque módra, sonkával és gruyère-rel vagy akár pizza stílusban paradicsomszósszal, mozzarellával és oregánóval. Egy jó zöldséglevessel vagy egy finom zöldsalátával ez a sütőben sült gnocchi gyorsan elcsábítja a kicsi tészta imádókat és a felnőtt gratin rajongókat.