Könnyű és egészséges szendvics recept a tavasz jegyében: római köménnyel, citrommal, fokhagymával ízesített fehérbabpüré a friss kenyéren, ropogós retekkel és uborkacsíkokkal.
Könnyű
2 személy
10 perc
15 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1 gerezd fokhagyma
½ vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
1-2 ek. víz
1 tk. őrölt római kömény
½ citrom
1 marék snidling
2 db retek
½ kígyóuborka
6 szelet rozskenyér
só
bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1 gerezd fokhagyma
½ vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
1-2 ek. víz
1 tk. őrölt római kömény
½ citrom
1 marék snidling
2 db retek
½ kígyóuborka
6 szelet rozskenyér
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur Cannellini fehérbab
lépés 1
A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg.
lépés 2
Tegyük a fehérbabot, a fokhagymát, a dinsztelt hagymát, a római köményt, a citromlevet és az olívaolajat késes robotgépbe és pürésítsük. Sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá fokozatosan annyi vizet, hogy megfelelően krémes állaga legyen a pürének.
lépés 3
Vágjuk apróra a snidlinget és keverjük a krémhez.
lépés 4
A retket karikázzuk fel, az uborkát vágjuk csíkokra zöldséghámozóval.
lépés 5
Kenjük meg a kenyérszeleteket a krémes babpürével és helyezzünk pár darabolt zöldséget rájuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos quesadilla guacamoléval
Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miatt mindenki kedvelni fog a szilveszteri bulin.
Vegán bab-quinoa burger
Ki tudna ellenállni egy ilyen gusztusos kinézetű burgernek? A szósz abszolút rajtunk múlik, a 100%-i...
Chilis kukoricás mártogatós
Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstöl...